Doğuş’un 50 Milyonluk kredi borcuna Ziraat ertelemesi

Ziraat Bankası, Doğuş Grubu tarafından kullanılan 50 Milyon liralık kredinin ertelenmesini kararlaştırdı.

Doğuş'un 50 Milyonluk kredi borcuna Ziraat ertelemesi

Türkiye'nin dev şirket ve kurumlarına kullandırılan krediler ile gündemde geniş yer bulan Ziraat Bankası, Doğuş Grubu'nun kredisini erteledi.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan yazılı açıklamada, Doğuş Grubu tarafından kullanılan krediye ilişkin son dakika gelişmeleri paylaştı.

KAP açıklamasında, “Yönetim Kurulu Üyeleri Sn. Hüsnü Akhan'ın başkanlığında toplanarak,

T.C. Ziraat Bankası A.Ş.'den 11 Şubat 2020 tarihinde iki yıl vadeli, vade sonunda anapara ödemeli, 3 ayda bir faiz ödemeli, %11,5 sabit faizli 50.000.000-TL anapara tutarında kullanılmış olan, 11 Şubat 2022 tarihinde 3 ay süreyle, 11 Mayıs 2022 tarihinde 6 ay süreyle temdit edilen kredinin, bu defa aşağıdaki şartlarla ertelenmesi hususunda Şirketimiz ile Ziraat Bankası A.Ş. arasında yürütülen görüşmeler tamamlanmış olup taraflar arasında aşağıdaki şartlarla anlaşma sağlanmıştır.

İlgili anlaşma doğrultusunda; kredinin vadesinin 3 ay süreyle 11 Şubat 2023 tarihine kadar temdit edilmesine, faiz oranının TLREF+%5,00 olarak belirlenmesine, 500.000-TL+BSMV peşin komisyon olarak ödenmesine katılanların oy birliği ile karar verilmiştir.” denildi.

Exit mobile version