Dolar 28’i geçti, Euro tekrar 30’a yaklaştı! Dolar ve Euro ne kadar oldu? 20 Ekim 2023 döviz fiyatları

Ortadoğu'da tırmanan gerilim küresel piyasalarda riskli varlıklardan kaçış getirirken gerilimin bölgede yayılabileceği endişesi Türkiye piyasalarında da hissediliyor. Dün 28.50 ile zirve tazeleyen dolar TL güne sınırlıda olsa yükselişle başladı. Euro TL ise 30'a yaklaştı.

Dolar 28'i geçti, Euro tekrar 30'a yaklaştı! Dolar ve Euro ne kadar oldu? 20 Ekim 2023 döviz fiyatları

Dolar/TL, eylül başından bu yana devam eden günlük sınırlı yükselişini sürdürüyor. Kur bu hafta yeni zirve olan 28.50’ye kadar yükseldi. Bu verilere göre TL, dolar karşısında yıl başından beri yüzde 33.3 değer kaybetti. Kur üzerinde kamu kontrolünün gevşediği Haziran ayından bugüne TL’deki değer kaybı ise yüzde 26.1 seviyesinde.

Dolar/TL’de bu sabah kotasyonlar 28.02 civarında. 18 Temmuz’da 30.66 ile zirveyi gören Euro TL 29.64 bandında işlem görüyor.
Analistler ortadoğuda artan gerilimin Türkiye’nin İsrail ve ABD ile ilişkilerini nasıl etkileyeceğini anlamaya çalışıyor. Ekonomomistler Türkiye’ye ekonomisine yönelik ilk etkinin sınırlı kaldığını söyleseler de sürecin uzaması halinde negatif etkilerin katlanabileceğini belirtiyor.
Türkiye bölgeye derinleşen insani kriz nedeniyle yardım ulaştırılması ve esir takası da dahil diplomasi trafiğini sürdürerek tarafları gerilimi azaltmaya çağırıyor.

Exit mobile version