Ekonomide gözler Merkez Bankasına çevrildi! TCMB faiz kararı FED sonrası nasıl olacak merak ediliyor

FED faiz kararı ile küresel piyasaları uçuruma sürüklerken, Türkiye'de TCMB faiz kararına odaklanıldı. Merkez Bankası faiz kararını bugün açıklayacak. FED faiz kararı etkisi piyasaları çalkalarken, TCMB faiz kararı ne olacak merak ediliyor.

Ekonomide gözler Merkez Bankasına çevrildi! TCMB faiz kararı FED sonrası nasıl olacak merak ediliyor

Ekonomi piyasalarında gergin bekleyiş başladı. TCMB faiz kararı için saatler kaldı. Ekonomide günün son dakika haberi TCMB faiz kararı ile gündeme gelecek.

Küresel piyasalarda FED ekonomileri yerle bir etmeyi başarırken, piyasaları kırmızıya bürüdü. Türkiye'de ise piyasalar henüz ne tepki verecek merak edilirken, sabah açılışı ile gözler Borsa ve Döviz kurlarında olacak. Diğer taraftan TCMB faiz kararı için piyasalarda bekleyiş sürüyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını bugün açıklayacak. Ekonomi piyasaları gözlerini Merkez Bankasına çevirmiş durumda. FED kararlarının etkisi içerde piyasalara nasıl yansıyacak merak ediliyor. TCMB tarafında faiz artışı beklentisi bulunmuyor. Faiz indirimine gidip gitmeyeceği ise sürpriz olarak nitelendiriliyor.

FED faiz kararını küresel piyasalara böyle duyurdu! FED Eylül'de bir kez daha faiz artışı yaptı

Kürsel Ekonomide Çöküş Beklentisi

FED faiz kararları ile DXY 111 Dolar üstüne çıktı. Bu seviye 2001 krizini hatırlayanlar için önemli. Büyük ekonomik buhrana neden olan 2001 krizinde DXY 110 Dolar seviyesinde ekonomik çöküşün başlangıcı olarak kayıtlara geçmişti. ABD için oldukça kritik olan seviyelerin etkisi nasıl olacak yakından takip ediliyor olacak.

[ilgili-haber=773]

TCMB Sürpriz Yapar mı?

Ekonomi çevrelerinde bir ihtimal de olsa faiz artışı beklentisi sürpriz karar olabilir mi sorusunu soruyor. Merkez Bankası son olarak geride bıraktığımız ay için faizleri sabit bırakmıştı. Benzer durumun yıl sonuna kadar tekrar edebileceği görüşleri var. Ancak pek çok ekonomist faiz indirimi geleceği görüşünde.

FED sonrası döviz kurları bu sabah hangi seviyelerde olacak yakından takip ediliyordu. Aynı şekilde Dolar ve Euro kuru TCMB faiz kararı öncesi yakından izleniyor. Sabah saat 08:45 itibariyle 1 Dolar 18.3527 TL, Euro ise 18.0993 TL seviyesinde işlem görmeye başladı.

Exit mobile version