Elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi kalemlerde icralık olanlar Dikkat! Devlet vatandaşın 30 Milyarlık borcunu üstlenecek

Elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi kalemlerde icralık olan, borcunu ödeyemeyen 6 Milyon üzerinde vatandaşın borçları için Devlet hazırlık içinde. Milyonlarca vatandaşın 30 Milyar civarında borcu için Devlet çalışmalarda sona geldi.

Elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi kalemlerde icralık olanlar Dikkat! Devlet vatandaşın 30 Milyarlık borcunu üstlenecek

İcralık vatandaşa devlet desteği yolda! Elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi kalemlerde icra takibi başlatılan vatandaşa müjdeli haber geliyor. Türkiye genelinde 6 milyona yakın vatandaşın yaklaşık 30 milyar lira tutarında olduğu ifade edilen icralık borçları için kritik süreç baladı. Vatandaşın borçlarını devlet üstlenecek. 

NTV yayınına katılan Bakan Nureddin Nebatitemel ihtiyaçlarından ötürü icralık olan, yaklaşık 6 milyon vatandaşı yakından ilgilendiren  dar gelirlilere yönelik destek paketi için uzun süredir yürütülen çalışmalarda sona gelindiğini söyledi. Devlet 30 Milyar Lira tutarında icralık borçları tasfiye etmek için çalışmalarında sona gelmiş durumda. İcralık borçlar için çözüm kısa sürede vatandaşa nefes olacak. 

Buna göre, 5 milyona yakın ailenin 2 bin liraya kadar olan borcu icradan düşecek. Bunun içinde icralık elektrik borcu bulunanlar, icralık doğalgaz borçları bulunanlar, icralık telefon, internet borcu bulunanlar gibi 6 milyona yakı vatandaşın borçları tasfiye edilmiş olacak.

Bu amaçla ailelerin borçlu olduğu şirketler, icraya verdikleri alacaklarını muhasebe kayıtlarında gider olarak gösterecek ve vergiden düşecek.

Böylece bu kapsamdaki vatandaşların borcu kamu maliyesinden karşılanmış olacak.

Konuyla ilgili olarak NTV ekranlarında açıklamada bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, “Kamu maliyesine önemli bir yük getirmeden bu borçların tasfiyesini amaçlıyoruz. Bu borçlarda varlık yönetim şirketleri ve işletme hesabına göre defter tutan şirket veya kurumlar alacaklı tarafı oluşturuyor. Borçlular ise gerçek kişi. Vatandaşlar 30 milyar liraya yakın icra borç yükünden kurtulacak. Bu sayede küresel ekonomik kriz ve salgının en fazla etkilediği alt gelir düzeyindeki vatandaşların icralık borçlarının tasfiyesi gerçekleşecek.” ifadelerini kullandı.

Düzenleme Meclis’ten yasa çıkarılarak yürürlüğe girecek.

Exit mobile version