Enerji üretimi projesi ile yüzde 68 enerji tasarrufu

Enerji üretimi projesi ile yüzde 68 enerji tasarrufu

Siemens Türkiye, bagaje gereksinimleri ihtiyaca özel enerji kaynakları tasarımları ile sürdürülebilirlik ve tasarruf muhafazası önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. Şirket Starwood Orman Ürünleri Tesisleri’nde elde edilen enerji sağlama projesi ile üretimde yüzde 68’e varan oranda enerji tasarrufu, yıllık 400 bin euronun üzerinde maliyet tasarrufu ve yaklaşık 4 bin ton karbon emisyonu azaltımının sağlanması.

İhtiyaç duyan her kurum ve kuruluşun özel olarak sağladığı enerji kaynakları ile depolamanın daha sürdürülebilir kurumlara ve daha az kaynak kullanarak muhafazalarına ulaşmalarına destek olan Siemens Türkiye, bu kapsamı bir yenisini ekledi. Bu merkezlerde, Türkiye entegre ağaç sektöründe tek çatı altında en yüksek üretim hacmine sahip Starwood İnegöl Fabrikası’ndaki 13 ayrı ünitede enerji sağladığı projesini hayata geçiren şirket, üretimde yüzde 68’e varan enerji tasarrufu sağladı. Üretim tarihinde dünyada ilk kez uygulanan çalışmalar da başlatan proje ile yıllık 400 bin euro’nun üzerinde maliyet tasarrufu ve yaklaşık 4 bin ton karbon emisyonu azaltımının karşılığını veriyor.

“167 yıllık tecrübemiz ile yürütme, verimli, enerji tasarruflu çözümler üretme ve gelecek için bugünün yayılmasına hız kazandırmaya devam ediyoruz”
Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Dr. Hüseyin Gelis, iş birliğine ilişkin değerlendirmede, şirketin DNA’sında bulunan sürdürülebilirlik sınırlarını aşmak için çalışmalarını hedefleyerek sürdürdüğünü belirterek şunları söyledi: “Şirket olarak gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya hedef ile var gücümüzle çalışıyoruz . 167 yıllık tecrübemiz ile yürütme, verimli, enerji tasarruflu çözümler üretme ve gelecek için bugünün yayılmasına hız kazandırmaya devam ediyoruz. Sunduğumuz çözümlerle, uygulamanın önde gelen kurum ve tasarrufun enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik güvencesinin sağlanmasına yardımcı oluyoruz.”

Uzun yıllar birlikte başarılı sonuçlara imza attıkları Starwood Orman Ürünleri ile örnek bir projeyi daha yaşamadan büyük mutluluk duygularını yaşayanlar Gelis, “Bu odak noktasındaki sürdürülebilirlik bizim en önemli önerilerimiz arasında bulunuyor. Starwood ile gerçekleştirdiğimiz ve hedeflenen evin üzerinde bir verimlilik verimlerimiz enerji bu verimlilik projemizde olduğu gibi, gereksinimi olan kurum ve kurumlarla kafesa hız kesmeden devam propagandası” dedi.

“Projelerin yüzde 30’luk yatırım parçalarının devlet tarafından yapılan montajları”
Şirketin üretim sistemlerinin çözümlerinin, bir yandan kaynakların daha verimli bir şekilde korunmasını sağlarken diğer yandan işletmenin üretim hızını iyileştirdiğini ve onlara avantaj kazandırdığını söyleyen Siemens Türkiye Dijital Endüstriler Genel Müdürü Kerim Oal, “Hayata harcadığımız projelerle enerji tüketimi tasarrufu, değer ölçüde azalan tüketim, önemli maliyet tasarrufları elde edebiliyor ”kullandı.

Koru, Starwood İnegöl Fabrikası’nda 13 projeden 2’sinde dünyada ilk kez çalıştırılan işletim ömürlerini geride bıraktı, sözlerine şöyle devam etti: “Şirketimiz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü tarafından lisans verilen Enerji Verimliliği Danışmanlık işletmeden biri. Bu danışmanlığımız kapsamında, projeler için VAP (Verimlilik Arttırıcı Proje) hazırlayarak, teşvik de dahil olduk. Böylece Starwood Orman Ürünleri’nin yaptığı yatırımın yüzde 30’luk üretimi devlet tarafından elden geçirilmiş tesislere sunduk.”

“Siemens Türkiye ile dünyada ilk olan çalışmaları hayata geçirdik”
Starwood Orman Ürünleri CEO’su Hüseyin Yıldız ise projeye yönelik olarak şunları söyledi: “Starwood olarak Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşu arasında yer alıyoruz. Proseslerimizden yararlandığımız enerji tüketimi son derece yüksek olduğu için enerji yönetimi, üzerinde önemle durduğumuz bir konu. Sürdürülebilir üretim hedeflerimiz doğrultusunda, uzun yıllardır iş birliği yaptığımız ve sektördeki uzmanlığına güvendiğimiz şirket ile sahip olmayı tercih ettik. Bu çalışmanın sonucu Türkiye’de hatta dünyada ilk olan uygulamaları hayata geçirdik. Gerçekleştirdiğimiz projeler ile sistemlerinde yüzde 68’e varan enerji tasarrufuna ulaştık ve karbon emisyonlarımızda ciddi bir azalma sağladı. Ayrıca tesislerimiz, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi standardının gerekliliklerini tam anlamıyla yerine getiriyor.”

“Proje ile önemli bir yapım etki yaratma doğaya karşı korumamıza katkı sunmuş olduk”
Yüksek miktarda üretimin sağlanması Starwood’da en kritik tahminin duruşunu sürdürdüler ve yürütme yürütme koordinasyonu yürüttükleri Starwood Proje Yöneticisi Nuri Önlü ise “Bu koordinasyon şirketinin uzman ekipleri tarafından çok etkili bir şekilde bir kuruluş kurumunu zamanında hayata geçirmenin sağlanması. Bu doğrultuda üretim prosesleri odaklı otomasyon ve yazılım uygulamaları; Uygulamalar ve verimli motor tüketimine yönelik sürücü, dünyada başka bir teknoloji sağlayıcısı olmayan uygulamalar başarılı bir şekilde tamamlandı. Çalışmamız, 1’i kaliteyi artırmak için uygulanan proses programları olmak üzere yerleştirilmiş 13 proje ile tamamlandı. Siemens enerji sağladığı servisleri sayesinde saklama çoğu Enerji Bakanlığı tarafından VAP (Verimlilik Arttırıcı Proje) teşvik seçeneklerine dahil ve 530 bin euro yatırımla yılda yaklaşık 7.140.000 kWh tasarruf ve 403 bin euro kazanç elde ettik. 12 bin 642 ağacın özü olan 3 bin 947 ton CO2 emisyonunun azaltılması sayesinde önemli bir kütle etkisinin oluşumu doğaya karşı koruyucumuza katkı sunmuş olduk” kullanıcıları kullandı.

Exit mobile version