Enflasyona inat fiyatları yarıya çekti, “Kurban kesen sahibinin yanındayım” dedi

Enflasyona inat fiyatları yarıya çekti, “Kurban kesen sahibinin yanındayım” dedi

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla Sivas bıçağına talebi artarken, Sivas’ta bir bıçak ustası artan tutuşa inat fiyatları yarıya çekti. Kurban Bayramı’nın yaklaşması ile Sivas bıçağına olan talep arttı. Sivaslı ünlü bıçak ustası Emre Göçeri, patlama ve artan fiyatlar karşısında sahibini korumak için işe koydu. Geçen seneki bıçak bileme fiyatı 7,5 lirayken bu sene de aynı fiyat uygulandı. Piyasada artan maaşlarla birlikte kurbanlık bıçaklar 200-250 liradan satış görevlisiken Göçeri bu fiyatlara 125-150 liraya düşürdü. Bıçak ustası Göçeri artan fiyatları karşısında sahibinin yanında olduğunu belirterek, “Türkiye sıkıntılı bir süreçten geçiyor ve doğum öncesi sancılar geçiyor. Bu günler de gidecek ve biz esnaf olarak sonuna kadar “sahibin yanındayız” dedi.

“Bilmeye gelen arkadaşlar var”
Sivaslı ünlü bıçak ustası Emre Göçeri, ölenlerin kurban bayramıyla birlikte bıçak bileti almaya geldiklerinden bahsederek, “Kurban Bayramı’na yaklaşırken, yaklaşık otuz beş kırk gün kala kurban bıçağı satışları başladı. Bizim satışlarımız genellikle internet üzerinden olduğu için yoğunluğu fark etmeye başladı. Bizim soruşturmamız, genellikle son günlere bırakıyorlar ve yaklaşıyor. Yoğunluk izlemek için bizi izlemekten son güneş bırakmamalarını talep ediyoruz. Şu anda bilemeye gelen arkadaşlarımız var” dedi.

“Kurban bıçakları fiyatlarında da bir güzellik yaptık”
Göçeri, bıçak bilemede ve kurban bıçaklarının satışından elde ettiğia bir güzellik yaptığından bahsederek, “Geçen sene bileme fiyatları 7,5 liraydı, bu sene 15 lira-12,5 lira olarak düşünmüşler ama biz sahibimizi yormamak adına geçen seneki fiyat olan 7,5 liradan bilemeye devam . Birçok eşyanın fiyatı arttı ama bu el işçiliği olduğu için biz bunun üzerine zam koymama kararı aldı. Kurban bıçakları fiyatlarında da bir güzellik gördük. Kurban bıçağı fiyatları 200-250 lira arasında ama biz bunu 125-150 lira bandına çektik, biz insanlar yormak istemiyoruz. Bu indirimin bize zararı birkaç saat daha fazla çalışmak olur ama biz elde ederiz severiz. Türkiye sıkıntılı bir süreçten geçiyor ve doğum öncesi sancılar geçiyor. Bu günler de gidecek ve biz esnaf olarak sahiplerinin yanındayız sonuna kadar” diye konuştu.

Exit mobile version