Erdoğan’dan emeklilere seçim zammı

Erdoğan'dan emeklilere seçim zammı

Cumhurbaşkanlığı’nın ikinci tur seçimlerine sayılı günler kalmışken emeklilere ikinci bir zam daha yapılacağı haber geldi.

7.500 lira olan en düşük emekli maaşın 2. zam yolda. Seçimin 2. tura kalmasıyla beraber zam haberleri tekrar gündeme geldi. Uzmanlardan ise emekli maaşına yapılacak olan zam oranları açıklandı. Emekliler seçim sonrasında bayram edecek.

Emeklilere 2 zam yolda. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesinde emekli maaşlarına yeni bir düzenleme geleceğini açıklamıştı. Gözler emekli maaşına yapılacak olan zamma döndü. İşte o rakamlar

ERDOĞAN MÜJDEYİ BÖYLE VERMİŞTİ

Geçen günlerde emekliler için açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Seçimden sonra, yeni Meclisin yasama faaliyetlerine başlamasıyla 7 bin 500 liranın üzerinde emekli maaşı alan vatandaşlarımızı da sevindirecek haberi milletimizle paylaşacağız. Temmuzda enflasyon farkı yanında, refah payı artışını da dikkate alan bir düzenleme yapacağız” demişti.

Bununla birlikte emeklilere refah payının da verileceği belirtiliyor. 4 aylık enflasyon oranı şu anda yüzde 15,22 çıkmıştı. Bu oranın yüzde 20 üzeri olacağı tahmin ediliyor.

EMEKLİ MAAŞLARINA KADEMELİ ZAM

Emeklilerin maaş zammı konusunda masadaki formüller yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Buna göre ;

7 bin 500 TL ve 10 bin TL arasında maaşı olanlara yüzde 40

10 – 15 bin TL arasında maaşı olanlara yüzde 35

15-20 bin TL arasında olanlara ise yüzde 30 olarak kademeli zam yapılması bekleniyor.

Exit mobile version