FED tutanaklarında faiz artırımı vurgusu!

Merakla beklenen ABD verilerinden FED tutanakları ortaya çıktı. FED, faiz artışının yavaşlatılması vurgusu gelirken, yüksek faiz süreci bir müddet daha devam edeceği kaydedildi.

FED tutanaklarında faiz artırımı vurgusu!

Amerika'dan ekonomik ve küresel piyasaları etkileyecek kararlar gelmeye devam ediyor. ABD üretici enflasyon verilerinden sonra FED tutanakları da açıklandı. BUgün ise Tüketici enflasyonu bekleniyor. ABD'den art arda kritik veriler gelmeye devam ediyor. FED tutanakları açıklanırken, faiz artışlarında yavaşlama vurgusu dikkat çekti.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Merkez Bankası FED kararlarına bir yenisi eklendi. ABD Merkez Bankasının (Fed) son toplantısına ait tutanaklar, Fed yetkililerinin fiyat istikrarı hedefine ulaşmak için daha sıkı bir politika duruşuna geçilmesi ve bu duruşun sürdürülmesi gerektiğini kararlaştırdığını ortaya koydu.

[ilgili-haber=1181]

Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) 20-21 Eylül'de düzenlenen toplantısına ilişkin tutanakları yayımladı.

Politika faizinin 75 baz puan artışla yüzde 3,00-3,25 aralığına yükseltildiği son toplantının tutanakları, enflasyonun düşürülmesi için faiz artırımlarının bir süre daha devam edeceğini gösterdi.

Tutanaklarda, “Yetkililer, Fed'in fiyat istikrar ve maksimum istihdam hedeflerini başarmak için Komitenin daha sıkı bir politika duruşuna geçmesi ve ardından bu duruşu sürdürmesi gerektiği kararına vardı.” ifadesi kullanıldı.

Yetkililerin politika ayarlamalarının kümülatif etkilerini değerlendirirken, bir noktada faiz artırımlarının hızını yavaşlatmanın uygun olacağı konusuna vurgu yapıldı.

Exit mobile version