Halkbank esnaf kredisi kullanacaklar dikkat! Esnaf kredisi şartları değişti

Halkbank tarafından yapılacak esnaf kredisi dağıtımı öncesi flaş düzenleme ile yeni bir Cumhurbaşkanlığı kararı eklendi. Yüz binlerce esnafın beklediği esnaf destek kredisi kapsamında yeni limitler belirlendi.

Halkbank esnaf kredisi kullanacaklar dikkat! Esnaf kredisi şartları değişti

Esnaf için kredi desteği sunacak Halkbank, esnafın kredisinde yeni limitlere göre kredi verecek. Peki bu sabah Resmi Gazete ile yürürlüğe giren esnaf kredisi düzenlemesinde hangi değişiklikler yapıldı?

Halkbank tarafından yüz binlerce esnafa verilecek esnaf kredisinde şartlar değişti. Söz konusu kredi kullanımına dair Resmi Gazete kararı bugün yürürlüğe girdi.

Ekli Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince Esnaf ve Sanatkarlara Kredi Kullandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar'ın yürürlüğe konulmasına, 4603 sayılı Kanunun 3 üncü maddesi ile 5570 sayılı Kanunun 1 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.

Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince Esnaf ve Sanatkârlara Kredi Kullandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Karar (Karar Sayısı: 6250)

3/1/2022 tarihli ve 5061 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe konulan Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince Esnaf ve Sanatkarlara Kredi Kullandırılmasına Dair Kararın 3 üncü maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan 30 yaşını ibaresi 35 yaşını şeklinde ve 100.000 TL'ye kadar ibaresi 300.000 TL'ye kadar şeklinde değiştirildi.

Aynı kararın 5 inci maddesinin üçüncü fıkrasında yer alan en fazla iki ibaresi en fazla üç şeklinde, kredi hesap sayısı ikiyi ibaresi kredi hesap sayısı üçü şeklinde ve devam eden ikiden fazla ibaresi devam eden üçten fazla şeklinde değişiklikler yapılarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bu sabah Resmi Gazete'de yayımlandı.

Exit mobile version