Hepsiburada, Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı

Hepsiburada, Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayınladı

Hepsiburadası, “Sürdürülebilir Yarınlar Burada Başlar” mottosuyla bıraktığı ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Raporda e-ticaret platformu, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın 17 unvanından 12’sine yaptığı doğrudan ve paylaştığı katkıları parçalarına sunuyor.

E-ticaret platformu Hepsiburada, “Sürdürülebilir Yarınlar Burada Başlar” sloganıyla bıraktığı ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayınladı. Sektöründe Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan raporda Hepsiburada; e-ticarette verimlilik, Verimlilik ve doğayı denetlemeyle Çevre, çalışanların ve Toplum liderlerinin yanı sıra dürüstlük, şeffaflık ve hesap yürütme ilkelerine odaklanan Yönetişim alanında gerçekleştirme sürdürülebilirlik çalışmalarını paylaşıyor.

Küresel teknoloji borsası Nasdaq’da işlem gören Hepsiburada, gelecek nesillere sürdürülebilir ve yaşanabilir bir dünya hedefiyle Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na (SKA) inşa edilmesini sağlarken, belirlenen ilkelerin boyutları kapsamındaki çıktıları ile doğrudan ve alınanlar olarak daha 12 Sürdürülebilir Kalkınma Amacı’na hizmet ediyor.

“Teknolojinin yöneticiliğini yapan bir şekilde kullanmaya devam zinciri”
Geçişin, sosyal, dijital ve ekonomik eşitsizliğin gündemden hiç düşmediği dünyanın koşullarının, ekonomik ve sosyal düzende bazı değişimlerin ve değişimlerin kötüye gittiğini işaret eden Hepsiburada CEO’su Nilhan Onal Gökçetekin, “Gezegenimizin ve toplumların İklimi refahı ve sürdürülebilirliği için büyük bir kaçışın eşiğindeyiz. Bizler Hepsiburada’da sürdürülebilirliği ve sosyal koruma iş kültürümüzün temel değerleri olarak görüyoruz. Kurulduğumuz günlerde bu yana, bir yandan ticaretin dijitalleşmesine öncülük ederken bir yandan da çocuklarımız için değer oluşturma ve toplumsal gelişime katkı sağlama konusundaki kararlarımızı sürdürüyoruz. Teknolojik cihazlarımızı bir yönden sunduğumuz üstün hizmet anlayışımızı amaçlıyoruz. Bir yandan da binlerce işletmeyi bir araya getiren pazaryeri modelimizle, Türkiye’nin ve bölgenin en lideri olan Akıllı Operasyon Merkezimizle, sektör çıtasını yükselten teknolojik operasyon yürüttüğümüz Ar-Ge Merkezimizle sektör yöneticimiz ve dijitalleşmeye liderlik ediyoruz” dedi.

Sorumluluk bilinci yüksek bir şirket olarak, elinde bulundurduğu şekilde kullanma, çevreyi ve sosyal konuları kapsayan kapsamlı çaptaki sorumluluklarını daha da kapsayan taşımaya devam edeceklerini aktaran Gökçetekin, “20 yılı aşkın geçmişlerinde inovasyon ve girişimcilik ruhuyla sürdürdüğümüz yolculukta yarattığımız değer tümümüzle şeffaflıkla paylaşmayı amaçlıyoruz. Bu doğrultuda “Sürdürülebilir Yarınlar için Dönüşüm Burada Başlar” sloganıyla yayınladığımız ilk sürdürülebilirlik raporumuzu değerli sevgimizle paylaşmaktan mutluluktan nefret etmek” şeklinde konuştu.

Sürdürülebilirlik Raporu’nda bir çıkanlar şöyle açıklandı:
Sürdürülebilirliği koruma altına alarak bütünleştirerek, tüm parçalarıyla birlikte değer oluşturmak amacıyla kullanmayı sürdürmeken e-ticaret platformu; vizyon, misyon ve kurumsal değerler kapsamında sürdürülebilirlik yaklaşımını 4 odak alan ilkesi şekillendiriyor.

Hepsiburada’nın birinci önceliği; ‘Eşit ve kapsayıcı kurum kültürü’
Dünyada bir kadın girişimci tarafından kurulmuş ve kadın CEO tarafından yönetilen çok az sayıdaki teknoloji şirketinden biri olan e-ticaret platformu öncelikli sürdürülebilirlik konuları arasında ilk sırada yer alan ‘Kadın Girişimciliği’ alanında önemli başarılar imzalıyor. E-ticaret platformu, 2017 yılında ‘Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü’ programı ile 41 binden fazla girişimciye destek hedefi, HepsiTürkiye’den programı ile 330’dan fazla yerel üreticiyi destekleyerek yerel ürün tedarikini da teşvik etmeyi sürdürmeyi sürdürüyor.

Kapsayıcı ve eşitlikçi yaklaşımıyla sosyal eşitsizliklerin ortadan kalktığı ve her çalışanının adil bir yönetim altında ortaya koyduğu ortaya koyduğu bir çalışma ortamı inşa eden e-ticaret platformu, 2022 yılında Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensiplerini (The Women’s Empowerment Principles – WEPs) imzalayarak toplumsal cinsiyet yükünü ve güçlenmesini Şirket ilkeleri oluşturmaya yönelik 7 ilkeye uyduğunu da taahhüt etti.

Hepsiburada, Toplumsal Fayda çalışmaları ile dikkat çekiyor
Kurulduğu günden bugüne sosyal sorumluluk projelerini iş yapış şeklinin bir parçası olarak gören e-ticaret platformu çocuklar, çocuklar, olumsuzluklar, hayvanlara, çalıştırma, bilime, kültüre, eğitime, spora ve sanata verme desteği tüm beklentilerini da katarak genişletmeyi hedefliyor. E-ticaret platformu, “Hepsi daha yaşanabilir bir dünya için!” Ölçme çalışmalarından biri olan “Bir Gülüş Yeter” projesi ile 2022 yılında 202 okuldan 32 bin çocuğa ulaştı. ‘Hepsigönülden’ çatısı altında e-ticaret platformunun kararlılık faaliyetlerini yürütürken, 2022 yılı boyunca gönüllü çalışan 400 saatin üzerinde gönüllülük üzerine imza attı.

E-ticaret platformu, ‘Hepsiyürekten’ çatısı altında da platformun kullanıcı yerlerini ve iş ortaklarını, STK’larla birlikte yaptığı iş birimlerine destek olmaya davet ediyor.

Etik ve şeffaf yönetim anlayışı
E-ticaret platformu, küresel operasyonlara uygun bir yönetişim yapısı altında faaliyet yürütüyor. 2022 Yılı Sürdürülebilirlik Raporunda Hepsiburada’nın öncelikleri arasında yer alan ‘Etik İş Yapış’ başlığı altında ise şeffaflık ve hesap yöneticilik ilkelerinden şirketin tüm iş yapış sürecinde ön plana çıkan en yüksek etik standartları aktarılıyor.

E-ticaret platformundan teknolojik çözümlerle devreye alma sorumlu operasyonlar
Dünyamızın sınırlı doğal faydalarına odaklanan ve bu tüketicileri ‘Sürdürülebilir Ürünler ve Ambalaj’ eleştirilerine göre e-ticaret platformu “Eskiyi Yenile” projesi ile eski elektronik ürünleri değerlendiriyor ve sorumlu paketleme ile ambalaj uygulamalarıyla malzeme görevlilerini optimize eden çözümler yürütüyor. Ayrıca mevcut kaynakları verimli daha ve yürütme sağladığı işletim ile iletim yönetimini azaltıyor.

E-ticaret platformu yönlendirmediği ‘Döngüsellik ve Atık Yönetimi’ başlığı altında operasyonlarının atık maliyetlerini azaltmayı azaltma amaçlı kaynak yönlendirme önleme, oluşan bir kaynağında yönetimi gerçekleştirerek tekrar kullanım ve geri dönüştürme yoluyla ekonomiye geri kazandırılması için grupları bir atık alanı yürütüyor.

Geniş lojistik, dağıtım ve teslimat ağının çevre üzerindeki etkileri konusunda sorumlu bir yaklaşım benimseyen e-ticaret platformu, “Sürdürülebilir Lojistik” öncelikli alan kapsamında teknolojinin gücünden yararlanırken, depolama yaklaşımları ile depolamayı boşaltmayı sınırlamak için operasyonları sürdürme. Bu doğrultuda kargo siparişlerinin teslimatlarını tescilinde sağlamak HepsiJET’in “Çok Araçlı Rota Optim yeniizasyonu” teknolojisi Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından verildi.

E-ticaret platformunu yönlendirmek için anlamak ve bu yönde aksiyon planlarını ortaya koyabilmek için atılması gereken ilk adımın, sonunda ortaya çıkan sera gazı emisyonlarını doğru ölçümlemek olduğu bilinciyle depolama döneminde karbon ayak izini hesaplama çalışmasını da gerçekleştirdi. E-ticaret platformu bu ölçüm sayesinde karbon bazında yola çıkmayı ortaya koymayı hedefliyor.

Exit mobile version