Her gün binlerce araç geçiş yaptığı yol artık sessizliğe büründü

Her gün binlerce araç geçiş yaptığı yol artık sessizliğe büründü

Türkiye ve Avrupa’nın en uzun, dünyanın ise 3. en uzun tüneli olan Trabzon-Gümüşhane karayolu üzerinde Yeni Zigana Tüneli’nin hizmete açılışıyla binlerce taşıt geçişi boyunca Zigana Geçidi sessizliğe büründü.
Çift tüp olarak 2×14,5 kilometre uzunluk Türkiye ve Avrupa’nın en uzun, dünyanın ise 3. en uzun tüneli olan Yeni Zigana Tüneli’nin 3 Mayıs tarihinde hizmete açılışıyla Zigana Dağı’nın çevresine sessizliğe büründü. Yaklaşık bir ay öncesine kadar Doğu Anadolu’yu Doğu Karadeniz’e bağlayan en önemli geçitlerinden biri olan Zigana Dağı yayınlarında her gün geçiş yapan binlerce araç artık karayolunu 30 dakika azaltan yeni tüneli kullanmaya başladı. Özellikle sınır gösteriminin ve karın yoğun olması nedeniyle keskin virajlar ve kışların yanından zor anlar yaşattığı geçit ile birlikte yaklaşık 36 yıllık hizmet veren bin 702 metre uzunluğundaki Zigana Tüneli de çok az sayıdaki taşıt geçişini çalıştırma bir geldi. Antik çağlardan beri ticaret yolları üzerindeki en önemli geçitlerden olan Zigana Dağı güzergahında restoran ve otel işletmesinden çok sayıda işletmeci ise eski günlerini dünyaya başladı.
Zigana Dağı’ndaki tesis işletmecilerinden Ali Pervanlar, tünelin hizmetine giderken ile eski yol güzergahında bulunan bölgede yeni yolu tek kaybedeni gideceğini söyledi. Pervanlar “Tünel, memlekete, ülkeye, faydalı bir yatırımdır. Hayırlı olsun. Ama biz tesis olarak çok mağdur olduk bu yol üzerinde. Çalışanlarımız var, burada 30 yıllık emeği var. 5 aile evi burası. Geçimizi buradan alıyoruz. Çalışanlarımız 15-20 kişi. Bizim gibi kaç tane daha tesis var burada. Bayağı tesisi var, hepsi mağdur oldu. Ama ne diyelim memleketin vermesina olan bir şeyi çok güzel duyuruyoruz. İnşallah iyi olur” dedi.
Zigana edindiğini artık sadece tankerlerin ve çok az sayıda aracın kullandığı dile getiren Pervanlar, “Yaz sezonuna giriyoruz, şu anda bir değişiklik yapamadık eleman sayımız. Tabi Eylül’den sonra mecburen bir önlem almamız gerekiyor. Yoldan sadece tankerler geçiyor. Alt yol yarışları için devlet yetkililerine gittik. Ana yol üzerinde bize daha güzel bir işletme işletmemizi devam ettirme ve çalışanlarımızı oraya kaydırmak için. Mağdur durumdayız şu anda. Bizim işlerimiz çok izolasyon, buraya çok yatırım yaptık bungalov evleri gibi. Biz bu tünel olayını Hamsiköy’de de yaşadık. Bu bize sürpriz değil, Hamsiköy’deki eski yol üzerinde yine bir lokantamız vardı, eski Zigana Tüneli kıvılcımları sonra o mağduriyeti yaşadık bu ikinci mağduriyet oldu bizim için. Tabii ki tedbirimizi almamız gerekirdi öncekinden dolayı tedbirlerimiz için ama işlerin bu kadar düşeceğini tahmin etmedik” şeklinde konuştu.

“Yeni tünelden geçtik, çok güzel”
Yetkililerden yeni Zigana tünelinin güzergahında bir işletme istemek için yardım istediklerini vurgulayan Pervanlar, “Günde 5-10 araba geliyor ama burada 15-20 çalışanla bekleyemeyiz ki. Şu an sigortaları, maaşları çok. Gider zaten çok arttı. Buranın elektrik faturası aylık 40-50 bin TL ulaşım. onlara da yazık bize de yazık. Biz anayol üzerinde müstakil olan bir yerde işletmemizi kurup aynı şekilde devam ettirmek istiyoruz. Yeni tünelden geçtik, çok güzel. Ama biz de bu yönde mağduruz. Hamsiköy’ün bizden alacağı taraf büyük bir köydür, ismi vardır. Araplar tarafından da Hamsiköy’e büyük bir talep var. Burada 15-20 adet işletme var hepsinde durum aynı. Burada genellikle akrabayız. Amcaoğulları ile birleşip yeni yol üzerinde bir yer alacaksek bir işletme açmayı düşünüyoruz eğer devlet izin verirse” diye konuştu.

“Eski gün arıyoruz”
İşletmeci Burhan Pervanoğlu ise, Zigana nesnelerindeki hareketliliğin bittiğini dile getirdiğini, “Akaryakıt tankerlerinden başka kimse geçmiyor artık buradan, onları kaldı sadece. Eski günleri çok arıyoruz. İnsanlar ve araçlar bitti, çok noksan hissediyorsunuz. Devletimizden Allah razı olsun ama bize de olan oldu. Burada insanlar mağdur oldu. Bu kadro çalışan bir çok insan var aileleri mağdur oldu. Haliyle bir süre boyunca bir şeyleri devlet tahsis etse de insanlar yine bir şeye kavuşur. Çoluk çocuğumuzun istikbali için yönetimlerden biz bir yere tahsis edilmesini istiyoruz” talebinde bulunulmuştur.

“Buranın dolup taşması gerekirken şu saate kadar sadece iki masa ağırlayabildik”
İşletme Müdürü Osman Aydemir de, yeni Zigana tünelinin hizmete açılışıyla kurban duruma düştüklerini kaydederek “Tünel çok güzel harika, ona söyleyecek hiçbir şeyimiz yok ama bizim işletme kaybımız olarak çok büyük gördüğü gibi. Bugün burada dolup taşması gerekirken şu saate kadar sadece iki masa ağırlayabildik. Maddi kaybımız çok yüksek, 20 eleman çalışıyor. Giderler çok fazla; vergi, işçi giderleri, elektrik. Bunları sayarsak her ay çok büyük zararla kapatıyoruz şu anda. Yetkililerimizden bu konuda destek vermeyi istiyoruz. Yaklaşık bir ay önce burada ve üst katlar dolardı, hele hafta sonu tamamen. Yani buraya 20 eleman yetişemiyordu hizmet vermiyordu. Zaten bilenler bilir Pervanoğlu Tesisleri çok ünlüdür yani. Çok mağdur durumdayız, ne kadar yürüteceğiz bu şartları sağlayacak. Belki okullar kapandıktan sonra bir canlılık diye bir ümidimiz var. Olmasa da ne içerdiğine bakacağız, patrona bir karar verecek” dedi.

Exit mobile version