İBB’nin para basan şirketi İSPARK iflas bayrağı çekmek üzere

CHP'li İmamoğlu'nun yönettiği İBB'nin para basan şirketi İSPARK, son 3 yıldır zarar üstüne zarar ederken iflas bayrağını çekmek üzere.

İBB'nin para basan şirketi İSPARK iflas bayrağı çekmek üzere

Megaşehir İstanbul'un CHP'li Ekrem İmamoğlu tarafından yönetilen alt şirketlerinden biri olan İSPARK, bir yandan para basarken, diğer yandan zarar üstüne zarar yazmaya devam etti. Dev şirket son 3 yıldır art arda zarar açıklarken, Sayıştay raporlarında iflas bayrağı çekmek üzere olduğu bildirildi. İSPARK için iflas başvurusu yapacağı iddialar arasında.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki şirketlerin en fazla tanınanlarından biri olan İSPARK,  son 3 yıl peş peşe zarar yazmaya devam etti. Şirketin iflas başvurusu yapacağı iddia ediliyor.

Pandemi dönemi ile başlayan 2019 yılı zararları yerini 2020 ve 2021 yılında İSPARK'ın salgın sonrasında zarar yazamaya devam ettiği belirtilen Sayıştay raporunda,  İSPARK ile alakalı olarak, “Sermayedeki eriyişin pandemi ilanı öncesi dönemde 2019 yılı sonu itibariyle gerçekleşen -34.559.727,43 TL dönem zararı ile başladığı görülmektedir. Dolayısıyla Loronavirüs salgınının şirket faaliyetleri üzerinde olumsuz etkisinin olduğunu söylemek mümkün olmakla birlikte, meydana gelen zararları doğrudan salgın tedbirlerine bağlamak da mümkün değildir.” ifadelerine yer verildi.

Şirketin iflası istenecek

Sayıştay raporunda, Türk Ticaret Kanunu'na atıf yapılarak, şirketin aktif toplamının borcunu karşılamaya yetmediğinin anlaşılması halinde yönetim kurulunun bu durumu şirket merkezinin bulunduğu yer asliye ticaret mahkemesine bildirerek şirketin iflasını isteyeceği kaydedildi.

Exit mobile version