İkinci el otomobil seçim freni

İkinci el otomobil seçim freni

Seçimlerin ikinci tura kalması ikinci el otomobil üretimine sakinlik olarak yansıdı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasından sonra ikinci el otomobilin düzgün çalıştığı görüldü. Otomobil mahiyetindeki mahfazalarına göre araçlarını görmek isteyenler beklemeyişe geçti. İkinci el otomobil talebinin fazla olması nedeniyle fiyatlarda artışın devam ettiğine dikkat çekti. Sektörün hedef aldığı ikinci el otomobil fiyatlarında çalıştırmalarının yavaşladığını belirtirken, yüksek talebin devam ettiğini ifade etti.

İkinci el otomobilde yazlarının aylarının hareketli geçtiği aktaran oto galerici Yavuz Çiftçi, seçim atmosferi nedeniyle de satışların gideceğine dikkat çekti. Çiftçi, ”Otomobil sektöründe bu dönemler hareketli geçer. Bayram ve tatil süreci öncesi hareketlilik görülür. Fekat şu an seçime odaklanıldı. Seçimi atlatalım psikolojisi var. Bu nedenle ikinci el otomobilin yavaşladığı görülüyor. Banka kredi faizlerinin yüksek olması ve finansal kayıpları da piyasalardaki durgunlukta etken oldu” dedi.

”İkinci elde fiyat artış hızı yavaşladı”
Arz talep yapısı ile ilgili sıkıntıların devam ettirdiği de söyleyen Çiftçi, ”Sıfır sınırlarının az olması nedeniyle yaygın olarak bulunur. İkinci el otomobilde de Fiyatlar yükseliyor. Eskisi kadar fiyat artışı olmasa da dizi devam ediyor” diye konuştu.

Fiyatlarda hızlı düşüş veya artış beklemediğini de ifade eden Çiftçi, ”Şu an alıcılarda fiyat ne olursa olsun zarar görmeyiz düşüncesi var. Fiyatlarda hızlı bir yükseliş veya yükselme beklenmiyor. Piyasalarda ikinci el otomobil fiyatlarının sıfır otomobil fiyatlarını geçtiğini de gördük. Bu kullanım fiyatlarında bir köpük olduğu dikkat çekiyor. Bunun da giderileceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Exit mobile version