İş Bankası’na 388,3 milyon euro ve 224 milyon dolar sürdürülebilirlik bağlantılı sendikasyon kredisi

İş Bankası'na 388,3 milyon euro ve 224 milyon dolar sürdürülebilirlik bağlantılı sendikasyon kredisi

Türkiye İş Bankası, 388,3 milyon euro ve 224 milyon dolar harcayarak 367 gün vadeli sendikasyon kredisi sağladı.

Türkiye İş Bankası, sürdürülebilirlik bağlantılı yeni sendikasyon işlemi için 388,3 milyon euro ve 224 milyon dolar harcayarak 367 gün vadeli sendikasyon kredisi sözleşmesi imzaladı. 6 Haziran 2023 tarihinde imzalanan kredi anlaşmasında Abu Dhabi Commercial Bank PJSC, Emirates NBD Capital Limited ve Standard Chartered Bank koordinatörü; Sumitomo Mitsui Banking Corporation ve Standard Chartered Bank yürütücülük koordinatörü; Emirates NBD Bank (PJSC) ise ajan banka olarak görev aldı.

Amerika, Avrupa, Ortadoğu ve Asya’daki 16 ülke 33 bankanın katıldığı ve dış ticaret finansmanında kullanılmak üzere temin edilen sendikasyon kredisinin en yüksek tutarla katılan ödemeye ait bölüm toplam maliyeti euro diliminde Euribor + %4,00, dolar diliminde ise SOFR + %4, 25 oldu.

İş Bankası tarafından sürdürülebilirlik bağlantısı olarak ortaya çıkan sendikasyon kredisinde sürdürülebilirlik performans kriteri küçük ve orta ölçekteki kadın girişimcilere kullanılacak nakdi kredi giderleri ile depremden etki 11 ülkede kullanılacak kredi ömürleri olarak belirlendi. Bu kıstaslara ilişkin olarak kayıt altına alınmasına ulaşılması durumunda, kredide faiz indirimi yapılır.

“Sürdürülebilirlik bölgeleri kaynak temini stratejik hedeflerimizin bütünleyici bir parçası”
İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı ve Sürdürülebilirlik Lideri Gamze Yalçın, ilgili boyutun; Sürdürülebilirlik kaynakları kaynak teminini stratejik hedefin bütünleyici bir parçası olarak gördüklerini belirterek, “Sürdürülebilirlik bağlantılı yeni sendikasyon kredimiz ile elde etmeyi önemsediğimizi bir kez daha vurguluyoruz. Yeni sendikasyon kredimiz organları, uygulamak için acısı hala taze olan deprem felaketinden etkilenen bölgeye götüreceğimiz finansmanla buradaki iyileşmeye kalıcı katkı sağlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

İş Bankası’nın, kadının iş mülkü büyümesinin maliyetlerini sürdürülebilir kalkınmanın gereklerinden biri olarak yönlendirdiğini vurgulayan Yalçın, “2023 yılının Mart ayında yayımladığımız Kadının Güçlenmesi Bildirgesi’ndeki ilkelerin yürüttüğü kadının toplumdaki yerini ve ekonomideki yönetimin sağlanmasına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Harç maliyetine kazandırdığımız 388,3 milyon Euro ve 224 milyon dolar harcanan ki yeni kaynakla nakliye dış ticaret işlemlerinin finansmanına desteğimizi ve kısıtlamamız performans kriterlerine göre sosyal olarak olumlu etkimizi artırmaya devam avantajı” dedi.

Exit mobile version