İTO Başkanı Avdagiç: “İstanbul, bir yılda kalan 45 bin 777 kongre turistini garantiledi”

İTO Başkanı Avdagiç: "İstanbul, bir yılda kalan 45 bin 777 kongre turistini garantiledi"

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, “Pandeminin yönetici kadrosunun ortadan kalktığı İstanbul’da bu yılın kalanını gösterdiğine göre kesinleşen kongrelere ilişkin değerlendirmeler en az 45 bin 777 olacağı belli oldu. Bu kişi başı harcamalarının toplamının yaklaşık 140 milyon euro geleceğini hesaplıyoruz” dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “2023’te İstanbul’a kazandırdığımız ve desteklediğimiz en az 36 uluslararası kongre hükümetimizde gerçekleşecek. Pandeminin ortadan kaldırdığı İstanbul’da bu yılın kalan süre sonunda kesinleşen kongrelere en az 45 bin 777 kongre turistinin katılacağı belli oldu. Bir başka ifadeyle İstanbul, kongre turizminde önemli bir rakam garantiledi. Bu elde edilen kişi başı harcamalarının toplamının yaklaşık 140 milyon euro olacağını hesaplıyoruz” kullandık.

İTO’dan yapılanma göre Avdagiç, İTO’nun katılımı İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu’nun (ICVB) da destek verdiği, harcadığı 300 ile 25 bin arasında birlik en az 36 uluslararası kongrenin bu yıl İstanbul’da gerçekleştirileceği bilgisini verdi.

2023 yılı baharının turizm sezonu için herkesi çok olumlu sinyaller harcayarak söyleyen Avdagiç, “Aslında bunun İstanbul için ilk olumlu etkisi, 2022 yılı turizm verilerinin açıklanmasıyla geldi. İstanbul, 2022 yılında turizm sektörü hem yerel, hem de küresel alanda birçok rekora imza attı ve birçok listede ilk 10’a yerleşti. Dünyaca ünlü seyahat dergisi Global Traveller tarafından ‘Avrupa’nın En İyi Tatil Destinasyonu’ olarak seçildik. Yine dünyaca ünlü haber kanalı CNBC’nin ‘Ölmeden Önce Görülmesi Gereken 7 Şehir’ listelerinde yer aldı” değerlendirmesini yaptı.

“Yılın en büyük tartışmalı kongresi 22 Mayıs’ta”
Avdagiç, bu yılın en büyük toplantısının 22 Mayıs’ta 25 bin bakışlı IEEE PES Üretim, İletim ve Dağıtım Uluslararası Konferansı ve Sergisi gördüklerini kaydetti. Avdagiç, İstanbul’un kazanılmasında ICVB’nin de çaba gösterdiği bu zirveye elektrik, enerji, bilişim ve finans gibi çeşitli sektörlerin işletmelerine katılacağını bildirdi.

İstanbul’un güçlü marka açıklamaları Türk turizminin lokomotifi olduğunu kaydeden Avdagiç, “Turizm de dışındaki sektöre itici güç oluyor, döviz oluyor, üretim oluyor. . Ülke olarak, İstanbul Kongre ve Ziyaret Bürosu’nu düzenlediğimiz faaliyetle kongre turizminde de büyük bir faydaya katkı sağladık” dedi.

“İstanbul için bu yıl hedeflediğimiz turist sayısı 19 milyon”
Şekib Avdagiç, İstanbul’un 2023’ün ilk çeyreğinde 3 milyon 480 bin 630 yabancı misafir ağırladığı bilgisini paylaştı. Avdagiç, şöyle devam etti: “Bu rakam, 2022’ye göre yüzde 20’lik bir hikaye anlatıyor. Bakanlığımızın yaptığı göre, Türkiye’nin 2023 turizm geliri hedefi 86 milyar dolar, turist sayısı hedefi de 63 milyon. İstanbul için ise hedeflediğimiz turist 19 milyonluk Türkiye turizm gelirlerine de İstanbul olarak katkımızın 18 milyar dolara ulaşmasını hedefliyoruz. kutladığımız 23 Nisan günü Türk Hava Yollarımız, 1653 uçuş ve 278 bin yolcu ile tüm zamanların rekorunu kırdı.İnşallah, askeri yolcuta elde ettiğimiz başarıların yanı sıra sivil isteksizteki rekorlarla da gökyüzünde gururla yükselmeye devam yüksekliği.”

Exit mobile version