Kamu müteahhitleri miting için Ankara’da buluşuyor

Fiyat farkı mücadelesini sürdüren kamu müteahhitleri isyan bayrağını çekerek sokağa inme kararı aldı. Türkiye genelinde kamu müteahhitleri yarın miting düzenleyerek isteklerini dile getirecekler.

Kamu müteahhitleri miting için Ankara'da buluşuyor

Türkiye'nin 81 ilinde kamuya ait inşaatlarda hizmet veren müteahhitler isyan bayrağını resmen açtı. Fiyat farkı isteklerini her platformda dile getiren kamu müteahhitleri, enflasyon karşısında adeta eridiklerini ifade ediyor. Ekonomide yaşanan enflasyon ve dolar kurunda yaşanan artışlardan, inşaat malzemelerine gelen fahiş fiyat artışlarından olumsuz etkilenen kamu müteahhitleri seslerini Ankara'da düzenlenecek miting ile duyurmaya çalışacak.

Başkent Ankara'da 25 Ekim Salı günü miting yapacaklarını açıklayan İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, “Türkiye Kamu Müteahhitleri Platformu organizasyonu ile ülkemizin birçok yerinden gelen meslektaşlarımız ile birlikte #İMKON Genel merkezinde  25/10/ 2022 salı günü  #BasınAçıklaması yapılacaktır.
Tüm meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.”
dedi.

İMKON Basın açıklamasında, “Bildiğiniz üzere, Türkiye inşaat sektörü, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü durumundadır. Türkiye inşaat sektöründe yaşanan her türlü olumsuzlukl, 250 alt tedarikçi sektörü, milyonlarca tüketiciyi, istihdam gücünü ve piyasa istikrarını önemli derecede etkilemektedir.

Son 2 yıldır temel inşaat malzemelerine gelen fiyat artışlarından kaynaklı sorunlar nedeniyle, vatandaşımızın en temel hakkı olan konuta erişim hakkı zorlaşmış ve kamu yüklenicileri ellerindeki işleri yapamaz duruma gelmiştir.

Hükümetimiz, sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, son bir aydır üst üste orta ve alt gelir düzeyindeki vatandaşlarımızın konuta erişimi konusunda ciddi adımlar atmaktadır. 

Hükümetimizin bu konuda attığı adımların, özel sektör iş birliğiyle daha da güçleneceği inancımız ile hükümetimizi bu konuda işbirliği yapmaya davet ediyoruz. 

Söz konusu yapılacak bu işlerin tarafı olan kamu yüklenicilerinin son bir yıldır yaşadıkları zorlukları TBMM'nin  gündeminde olan torba yasa kapsamında değerlendirilerek kamu yüklenicilerinin sorunları giderilmeli ve bu sürece daha güçlü ve sağlıklı bir şekilde katılımları bir an önce sağlanmalıdır.” ifadeleri kullanıldı.

 

Exit mobile version