Kayıoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya: Nijer’in de umudu Recep Tayyip Erdoğan

Rusya-Ukrayna arasındaki savaşta arabulucu konumda olan ve Tahıl Koridoru için “Bir tek O yapar” denilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Temmuz’da askeri darbenin yaşandığı Nijer’de de vatandaşların umudu oldu. Nijer’de yaşayan iş insanı Mehmet Kaya, Nijer halkının sokak eylemlerinde “Türkiye’nin ve Erdoğan’ın desteğini bekliyoruz.” dediğini aktardı.

Nijer’de 26 Temmuz’da gerçekleşen darbenin ardından ülkede bulunan Türk vatandaşlarının Türkiye’ye dönüşleri devam ediyor. Nijer’de uzun süredir yatırım yapan ve bölgede önemli işlere imza atan Kayıoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, yurda döndükten sonra darbe sürecinde yaşananları anlattı.

Kayıoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya: Nijer'in de umudu Recep Tayyip Erdoğan“Halk Türkiye’den destek bekliyor”

Nijer halkının sokaklarda eylem yaparken Türkiye’ye çağrıda bulunduğunu aktaran Mehmet Kaya, “Nijer halkı, Batılı ülkelere karşı gösteriler yapıp Fransız elçiliği önünde ‘Ülkemizi terk edip gidin, sizi istemiyoruz’ derken, Türklerin varlığından memnun ve mutlu olduklarını, onlara güven verdiğini gördük. Halk, Cumhurbaşkanımızın, Batı’ya karşı sesini çıkaran tek dünya lideri olmasından dolayı, bağımsız bir Nijer için Türkiye ve Cumhurbaşkanımızın desteklerini beklediklerini dile getirdi. Halktan, daha güçlü iş birliği ile Cumhurbaşkanımızın Nijer’’e de
stek olması yönünde çağrılara şahit olduk. Nijer ve Afrika, Türkiye ile huzura kavuşacaktır.” dedi.

Büyükelçi Özgür Çınar’a teşekkür etti

Darbe sürecinde yaşananları aktaran Kaya, “26 Temmuz’da öğlene doğru Büyükelçimiz Özgür Çınar’dan darbeyi öğrendik. Türk vatandaşlarının güvenli noktalarda beklemeleri gerektiği yönündeki tavsiyeleri ile konakladığımız alanlara döndük. Büyükelçimiz Özgür Çınar başta olmak üzere TİKA Koordinatörümüz Tanju Polat ve elçilik çalışanlarımıza tahliye organizasyonu için teşekkür ediyorum. Sokakta Nijer halkı normal hayatına devam ederken biz Türklere karşı her zamanki sevgi ve muhabbetini göstermeye devam etti.” diye konuştu.

İş insanı Mehmet Kaya, Büyükelçimiz Özgür Çınar’a tahliye organizasyonu için teşekkür etti.

1 milyar dolarlık yatırım

Nijer’de yaptıkları işlerden bahseden Kaya, “Birçok alanda hizmet veriyoruz. Bunların en önemlisi medya külliyesi projemizdi. Nijer’de devletin var olan televizyon ve radyo kanallarının, gazetelerinin revizyonunu gerçekleştirip, yeni televizyon ile radyo kanallarının kurulumunu yapmayı planlıyoruz. Bunun temelinde de Nijer’in ülke içinde, Afrika’da ve dünyada medya iletişim alanında entegrasyonunu sağlamak ve bu alanda insan kaynağı yetiştirmek var. Projenin belirli bir yatırım planı ile 10’uncu yılının sonunda 1 milyar dolarlık bir yatırım yapılacağı planlanmakta.” dedi.

Afrika’da ticaret yapın çağrısı

Türk şirketlere Afrika’da ticaret yapma çağrısında bulunan Kaya, “Afrika bize gösterilerin dışında yeraltı madenleri bakımından çok zengin bir kıta. Bizler de Libya üzerinden bir koridor oluşturup Türk firmalarının güvenli ürün teslimatını hızlandıracak çözümler üretmeliyiz. Devletimiz eminim ki bu alanda çalışmalar yapmakta. Bizim tarihi bağlarımız var. Biz hiçbir zaman sömürü, kaos ve savaştan beslenmemiş tam tersine adalet, huzur, barış tesis etmişiz. Halkın Batılı ülkelere olan tepkisi, mesafesi artarken Türklere olan sevgi hızla yükselmektedir.” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version