Kırsal Destekte Öncü Belediye: Mamak

Kırsal Destekte Öncü Belediye: Mamak

Mamak Belediyesi 485 çiftçiye yüzde 90 hibeli 347 bin 550 domates ve biber fidesi; 111 kadın girişimciye ise yüzde 90 hibeli 775 Çerçeve Arı ve 111 Arı kovanı gerçekleştirdi.
Mamak Belediyesi genel projelerinin geçici kırsal destekleri ile de dikkat çekici. Birçok destek programı ile çiftçinin yüzünü güldüren Mamak Belediyesi, son olarak 485 çiftçiye yüzde 90 hibe ile 347.550 fide başardı. Çiftçiler, domates ve biber fidelerini Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin eline geçirdi.

Eğitimlerini Tamamlayan Arıcılar, kovanlarına Kavuştu
Mamak’ta kadın girişimcilerin maaşını artırmak, kadınların aile ekonomisine katkı sağlamasını hedefleyen ve bu anlayışla hareket eden Mamak Belediyesi, Mamak’ın kırsal mahallelerinde hanımlar için arıtma eğitimini başlattı.
Kızılca, Ortaköy, Gökçeyurt, Kusunlar, Kayaş, Kıbrısköy mahallelerinde ikamet eden ve arıcılık eğitimi alan 111 kadın girişimci sertifikalarına kavuştu. Eğitimlerini şifreli kullananların yüzde 90 hibeli olarak 775 Çerçeve arı ve 111 arı kovanı yönetmesi yapıldı.

“Bu talimatla hem bölgemizde hem sahibi Mamak’ın üretimdeki payını artırmayı hedefliyoruz”
Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, kırsal destek programı yaptığı konuşmada “Bu tür kısal destek programlarıyla sizlerle bir araya gelmekten büyük mutluluk kaynağı. söz verdik; söz verdiğimiz daha nicelerini inşallah geçeceğiz. Mamak Belediyesi olarak tarım ve hayvancılıkta üreticilerimizi ve çiftçilerimizi verimli yürütüyoruz. Bu teşvikle hem bölgemizde hem sahibi Mamak’ın üretimdeki ödemesini artırmayı hedefliyoruz. Mamaklılarla beraber Türkiye yüzyılını için çalışmaya devam şirketi” dedi.

Exit mobile version