Kripto para piyasalarında kabus gecesi! FED açıkladı Bitcoin, Ethereum ve piyasalar çok sert sallandı

Kripto para piyasalarında FED etkisi çok sert ve hareketli oldu. Bitcoin BTCUSDT ve Ethereum ETHUSDT sert çakıldı. Piyasalar kırmızıya döndü, grafikler sert hareketler sergiledi. İşte kripto yatırımcısına kabus gibi bir gece geçirten piyasalarda son durum.

Kripto para piyasalarında kabus gecesi! FED açıkladı Bitcoin, Ethereum ve piyasalar çok sert sallandı

Kripto para yatırımcıları için kabus gibi bir gece geride bırakıldı. ABD Merkez Bankası Eylül ayında geleneğini bozmayarak 5 toplantıdır üst üste faiz artırması ile birlikte küresel piyasalar karıştı. FED kararı sonrası Bitcoin başta olmak üzere, Ethereum ve altcoin piyasaları olumsuz etkilendi. Adeta kana bulandı. Tüm piyasa sert biçimde kırmızıya dönüştü. FED kararı kripto etkisi çok sert gerçekleşti…

Amerikan Merkez Bankası (FED) kararı ile birlikte toplantı detaylarını paylaşan başkan Jerome Powell’ın açıklamaları kripto para piyasaları başta olmak üzere küresel piyasalarda sert dalgalanmaya neden oldu. Powell tarafından yapılan faiz açıklamalarına ilişkin detayların gelmesi sonrasında ABD dolar endeksi (DXY) tekrardan tırmanışa geçti. FED kararı sonrası yaşanan yükselişler nedeniyle ilk etapta ABD borsaları çökerken, ilerleye dakikalarda ise düşüş kriptolara, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve altcoin piyasalara çok sert hareketler ve düşüşler etkili oldu. Yatırımcılar adeta neye uğradığını şaşırdı.

DXY Hareketi En Son 2001 Krizinde BU Seviyeyi Aşmıştı!

Yaşanan bu sert dalgalanma geçmişinde ise DXY en son 111 dolar seviyelerini aştığında 2001 krizi baş gösterdiğini peşinden ise tarihin önemli büyük ekonomik çöküşün yaşandığı biliniyor. Bu büyük çöküş esnasında ise altın dışında hiçbir yatırım aracı ayakta kalamamış küresel çapta piyasalar çakılmıştı.

Son gelen hareketler ile birlikte 111 doların üzerinde günlük kapanış yapmaya çok yaklaşan dolar endeksi, ilerleyen günlerde yeni bir ekonomik krizin kuvvetli sinyalleri olarak okunurken, büyük bir çöküşe sebebiyet verebileceği uzman isimler tarafından dillendirilmeye devam ediyor.

Bitcoin BTC USDT

Kripto para piyasalarını domine etmeye devam eden lider kripto Bitcoin FED kararlarının açıklanması ile çok sert grafikler oluşturdu. 19250 Dolar ile seyrettiği sırada bir anda ilk olarak 19468 Dolara yükseldi ve oldukça sert bir düşüş ile 18362 Dolara kadar düşerek kritik bir hareket çizdi. Kararı sindiren BTC USDT dalgalı hareketler ile bu sabaha 18702 Dolar seviyesinde işleme devam ediyor.

FED kararı sonrası Bitcoin BTCUSDT tarafında yaşanan hareketlerin grafiği aşağıdaki gibi.

Ethereum ETH USDT

BTC ile benzer hareketleri sergileyen Ethereum tarafında aynı sertlikle FED kararları kapsamında düşüş meydana geldi. 1230 Dolar seviyelerine gerileyen ETH, bu sabah 1246 Dolar seviyelerinden işlem görmeye devam ediyor.

Aynı şekilde Ethereum ETHUSDT tarafında yaşanan grafik hareketliliği.

Altcoin piyasalarında durum farklı değildi. Kripto para piyasalarını kana bulayan FED kararlarının etkisinin uzun sürmesi endişesi taşıyan yatırımcılar çıkış için güzel bir veri, olumlu bir haber beklentisinde. Ancak gün boyunca Rusya'dan gelen seferberlik ilanı haberleri ile gergin olan Dünya için gelecek gülerde pek önemli haberlerin gelmesi olası gözükmüyor.

#canlı #sondakika FED faiz kararı!

Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, FED faiz kararını canlı yayında değerlendirdi. Piyasaları gelinen son durumu YouTube kanalından aboneleri ile paylaştı.

Exit mobile version