Kur Korumalı Mevduata talep düşüyor

Kur Korumalı Mevduat hesaplarına talebin Ekim ayından bu yana azaldığı belirlendi.

Kur Korumalı Mevduata talep düşüyor

Döviz kurundaki yatay seyir ve Merkez Bankası’nın faiz indirimleriyle düşen mevduat faizi oranı, kur korumalı mevduat hesaplarının girişleri ciddi şekilde azaldı. Hesapların büyüklüğü bir önceki haftaya göre yalnızca yüzde 0,06 artarak 1 trilyon 474 milyar 441 milyon lira oldu.

[ilgili-haber=2469]

Bir süredir döviz kurunda devam eden yatay seyir ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) politika faizi indirimleriyle düşen mevduat faizi oranı, kur korumalı mevduata talebi düşürdü. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) verilerine göre geçen hafta KKM girişleri sadece yüzde 0,06 arttı.

[ilgili-haber=2121]

EKİMLE BERABER DÜŞÜŞ BAŞLADI

Tüzel kişilerin ilk KKM hesaplarının 6 aylık olması nedeniyle dönüşümlerinin yoğun olduğu temmuz ağustos aylarında da haftalık yüzde 3'ü aşan artışların yaşandığı KKM hesaplarında ekim ayıyla birlikte ise rüzgar tersine dönmeye başladı. Ekimin ilk haftasından itibaren haftalık artışla önce yüzde 1,5'e indi, ekimin son haftasıyla birlikte ise yüzde 1'in de altına geriledi. Kasımın ilk haftasında KKM'de haftalık değişi yüzde 0,72 olurken geçen hafta itibariyle de yüzde 0,06 ile yerinde saydı. Eylül sonunda ulaştığı 1.4 trilyon barajı 1.5 aydır aşılamadı.

 

Exit mobile version