Kuyum kalbi kalbi Van’da attı

Kuyum kalbi kalbi Van'da attı

Van Kuyumcular ve Sarraflar Derneği’nin desteğiyle Us Fuar tarafından 2’incisi ziyareti ‘Anatolia Jewelry Show’ fuarı, kuyum sektörü marka merkezini Van’da buluşturdu.
Van’da düzenlenen altın ve mücevher fuarı “Anatolia Jewelry Show” büyük ilgi gördü. Kuyum sektörü markalarının 300’ü aşkın ürün grubu içeren kilolarca altın takılarıyla katıldıkları fuara göz kamaştırdı. Ünlü mankenlerin takılarla stantlarda erkek sergilediği fuarda Van kedisi ve Akdamar Adası’nın altında yaptıkları maketleri ise büyük ilgi gördü.
Van Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Casim Aslan bölgenin en önemli ihtisas fuarlarından biri2’nci kez gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Van’ın kuyum sektöründe Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri olduğunu, bunun için bu fuarla tescillendiğine inanan Aslan, “Birçok markanın yeni üyeleri yanı sıra bölgemizin talep ettiği birbirinden şık olmayan sahip sahip ürünleriyle bu fuarda yer aldı. Türkiye’nin dört bir yanında kuyum oda ve dernek başkanlarımızı ağırlıyoruz. Fuarımıza İran’dan, Irak’tan gelen ziyaretçi heyetleri de büyük ilgi gösteriyor. Gelecek yıl çok daha büyük bir organizasyonla kuyum karşısında olacağım” dedi.
Us Fuarcılık Genel Müdürü Ülker Selviler de kuyum sektörü ve Van’ın potansiyeline yürekten inandıklarını belirterek, “Uzun yıllardan beri kuyum sektörü en etkin fuarlarını gerçekleştiriyoruz. Van’a inandık, burada aramızda destek veren kişi ve kurumlara güvendik. Bugün kuyum sektörü Doğu Anadolu’daki en etkin fuarı ortaya çıkarmış gibi gururunu hep birlikte alarak” diye konuştu.
Demet Şener, Cansu Taşkın, Tuba Özay, Simge Tertemiz gibi ünlü mankenlerin taktıkları mücevherlerle elde ettikleri bol bol fotoğraf çektikleri fuar, cuma gününe kadar devam edecek. Van Valisi Ozan Balcı, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva başta olmak meslek odası ve STK’nın bulunduğu fuarda stantları tek tek ziyaret ederek ürünlerini inceledi ve bilgi alışverişinde bulundu.

Exit mobile version