Merkez Bankası’na Suudi Arabistan’dan 5 Milyar Dolarlık kaynak geliyor

Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed El-Jadaan, ülkesinin "birkaç gün içinde" Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'na 5 milyar dolar yatıracağını söyledi.

Merkez Bankası'na Suudi Arabistan'dan 5 Milyar Dolarlık kaynak geliyor

Türkiye’nin arap ülkeleriyle sıcak ticaret ilişkileri ve  para temasları yoğun bir şekilde devam ediyor. Önce Rusya ve Azerbaycan ile başlayan merkez bankalarına yatırım trafiği bugünlerde de Suudi Arabistan ve Katar ile yapılacağı gündeme geliyor.

5 Milyar Dolar kaynak

Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan Maliye Bakanlığı Sözcüsü, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB)’de 5 milyar dolarlık depo hesabı açmak üzere yapılan görüşmelerin olumlu gittiğini ve  son aşamaya gelindiğini söylemişti

Yaşanan gelişmelerden sonra Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Suudi Arabistan Ticaret Bakanı Majid Bin Abdullah Al-Kuwari ile bir araya gelip bir görüşmek yapmıştı.

Katar'ın 10 milyar dolara yakın bir hesap açacağı da gündemdeki yerini korurken ondan hemen önce Suudi Arabistan’dan 5 milyar dolar Merkez Bankası’na yatacak.

Suudi Arabistan Maliye Bakanı El-Jadaan olumlu konuştu

Yaşana gelişmelerin ardından Suudi Arabistan Maliye Bakanı El-Jadaan, ayrıntıların görüşülmesinin birkaç gün içinde gerçekleşebileceğini belirtti ve bir açıklama yaptı El-Jedaan “Yakında gerçekleşecek. Türkiye ile aramızda karar verdik.” ifadelerini kullandı.

El-Jadaan, “Türkiye ile ilişkilerimizde büyük ilerleme var ve Türkiye'de ve başka ülkelerde yatırım olanaklarına sahip olmayı arzu ediyoruz.” dedi.

Exit mobile version