Merkez Bankası (TCMB) yılın ilk faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCBM) yılın ilk faiz kararını açıkladı.

Merkez Bankası (TCMB) yılın ilk faiz kararını açıkladı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCBM) yılın ilk faiz kararını açıkladı. Hazirandan bu yana art arda 7 toplantıda faiz artıran banka bu toplantıda beklentilere paralel politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 45’e yükseltti.

BEKLENTİLER NEYDİ?

AA Finans’ın beklenti anketine katılan ekonomistlerin tamamı politika faizinin 250 baz puan artırılarak yüzde 45’e çıkarılacağını tahmin ediyordu.

Bloomberg HT anketine katılan kurumların beklentisi de TCMB’nin 25 Ocak’ta faizi 250 baz puan artırarak yüzde 45 seviyesine çekeceği yönünde oldu.

Societe Generale Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu, Afrika Stratejisti Marek Drimal, TCMB’nin politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 45’e çıkarabileceğini söyledi.

ABD’nin büyük bankalarından Goldman Sachs TCMB’nin şu anki iletişimine bakıldığında, bankanın bu ay politika faizini 250 baz puan artırarak yüzde 45’e çıkaracağı öngörüsünde bulunuldu.

Alman bankacılık devi Deutsche Bank ise bu ay Merkez Bankası’nın 250 baz puan artışla politika faizini yüzde 45’e yükseltmesini bekliyordu.

Exit mobile version