Migros’tan elektrikli araç şarj hizmetleri şirketi Migen Enerji resmen kuruldu

Migros, Türkiye genelinde faaliyet gösterecek yeni elektrikli araç şarj şirketini kurdu. Migros, Migen Enerji ve Elektrikli Araç Şarj Hizmetleri A.Ş. adında şirketini faaliyete geçirdi.

Migros'tan elektrikli araç şarj hizmetleri şirketi Migen Enerji resmen kuruldu

Ülke çapında elektrikli araç larjı konusunda hizmet etmek üzere Migros tarafından yeni bir şirket kuruldu. Migen Enerji isimli şirketin ana sermayesi 4.500.000 TL olarak açıklandı.

Migros tarafından kurulan Migen Enerji ve Elektrikli Araç Şarj Hizmetleri A.Ş. 4 Milyon 500 Bin Türk Lirası sermaye pazara giriş yapmış oldu.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan yazılı açıklamada, elektrikli araç şarj hizmetleri alanında hizmet verecek yeni Migros şirketine dair bilgiler paylaşıldı.

KAP açıklamasında, “Şirketimizin 04.10.2022 tarihli özel durum açıklamasında, Şirketimizin faaliyet gösterdiği lokasyonlarda elektrikli araçlara elektrik enerjisi temininin sağlandığı şarj ünitesi ve istasyonlarının kurulması, şarj ağı ve şarj istasyonlarının işletilmesi ve şarj hizmetinin sunulması amacıyla, yeni bir anonim şirket kurulmasına karar verildiği, söz konusu hizmetlerin verilebilmesi için alınması gereken yasal izinler için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu dahil gerekli başvurular yapılacağı ve Migros Ticaret A.Ş.'nin %100 bağlı ortaklığı olacak yeni şirketin nakden ödenecek olan kuruluş sermayesinin 4.500.000 TL olacağı duyurulmuştu.

Söz konusu şirket, “Migen Enerji ve Elektrikli Araç Şarj Hizmetleri A.Ş.” unvanı ile kurulmuş olup 21.10.2022 tarihinde İstanbul Ticaret Sicili Müdürlüğü tarafından tescil edilmiştir.” denildi.

Exit mobile version