Milyonlarca araç sahibine zorunlu trafik sigortası zammı! Yüzde 20 zam yapıldı…

Milyonlarca araç sahibini yakından ilgilendiren zorunlu trafik sigortasına yüzde 20 zam içeren karar bu sabah Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki trafik sigortasına yapılan zam ne zaman geçerli olacak?

Milyonlarca araç sahibine zorunlu trafik sigortası zammı! Yüzde 20 zam yapıldı...

Zam haberlerine bir yenisi bu sabah Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile eklendi. Milyonlarca araç sahibini üzen gelişme zorunlu trafik sigortası zammı ile geldi. Araç sahipleri zorunlu trafik sigortalarını yüzde 20 zamlı ödeyecekler. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürülüğe girdi.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI %20 ARTTI

2022 yılı zam fırtınası bu kez araç sahiplerini bir kez daha etkileyecek.  Yıl boyunca gelen zamlara ek zamlar geliyor. Milyonlarca otomobil için zorunlu trafik sigortası zamlandı. Bu kapsamda yüzde 20 bir zam söz konusu.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun karayolları motorlu araçlar zorunlu mali sorumluluk sigortasında tarife uygulama esasları hakkında yönetmelikte değişiklikler yapılarak bu sabah Resmi Gazete'de ilan edildi. Yeni yönetmelikte zorunlu trafik sigortasına yüzde 20 zam yapılarak karar resmen yürürlüğe girmiş oldu. 

Konuyla ilgili edinilen bilgiye göre, Trafik sigortası primleri Eylül ayından itibaren geçerli olacak şekilde yüzde 20 zam yapılmış oldu. Diğer taraftan trafik sigortası primlerinde aylık artış oranı da yüzde 4.75’e çıkarıldığı bildirildi. Bir diğer kritik gelişme ise, trafik sigortası poliçesi düzenlemekten kaçınan sigorta şirketine yetkisi bir aya kadar durdurulabilecek.

Yönetmeliğin geçici 11. maddesinde yapılan değişiklikle, “2022 yılı Şubat ayından itibaren aylık yüzde 1.5 (bir önceki ayın azami prim tutarları üzerinden) olarak'' ibaresinden sonra gelmek üzere, ''2022 yılı Eylül ayından itibaren aylık yüzde 4.75 (bir önceki ayın azami prim tutarları üzerinden) olarak'' ibaresi eklendi.

Böylece zorunlu trafik sigortasında azami prim tutarlarındaki artış eylül itibarıyla yüzde 1.5 değil yüzde 4.75 olarak uygulanacak.

Bu yıla kadar aylık artış yüzde 1 olarak uygulanıyordu. Ancak bu oran önce yüzde 1.5'e, sonra yüzde 2.25'e çıkartılmıştı.

HASAR ve HASARSIZLIK PRİMLERİNDE DEĞİŞİKLİK

Resmi Gazete ekinde yer alan Hasarsızlık sebebiyle prim indirimi ve hasar sebebiyle prim artırım oranları da yeniden belirlendi. Aşağıda verilen ekli dosyada hasarsızlık ile alakalı prim indirim ve artırımlarını inceleyebilirsiniz.

hasarsizlik-sebebiyle-prim-prim-indirimi-ve-hasar-nedeniyle-prim-artirim-oranlari-tablosu-20220812-3-1.pdf

 

Exit mobile version