Milyonlarca kripto yatırımcısı tedirgin! Güvenli borsa arayışı var…

FTX kripto para borsasının iflas ile milyarlarca doları buharlaştırması sonrasında güven kaybeden borsalara yatırımcı ilgisi azalmış durumda. Kripto para yatırımcısı güvenli borsa arayışında!

Milyonlarca kripto yatırımcısı tedirgin! Güvenli borsa arayışı var...

Dünya genelinde milyarlarca dolar paranın buharlaşmasına neden olan FTX kripto para borsasının iflas etmesi, yatırımcının güvenini zedeledi. Yatırımcı soğuk cüzdanlara çekilirken, güvenli borsalara yönelmek için temkinli bir yol izliyor. Yatırımcıda ciddi bir korku ve endişe bulunuyor.

Dünyaca ünlü ve en büyük ikinci kripto para borsası olarak anılan, ancak iflas koruması başvurusunda bulunarak milyarları buharlaştırmayı başaran FTX ile başlayan güvensizlik ortamı piyasalarda etkili oluyor. Kripto ekosisteminde deprem etkisine neden olan, yatırımcıyı korku ve endişeye iten FTX kripto para borsasının iflası, yatırımcıyı düşündürüyor.

 FTX ile başlayan iflas krizinin kripto piyasalarında yılın başından bu yana yaşanan kaybı 2 trilyon dolar seviyesine çıkardığı belirtiliyor. Diğer taraftan güvenli borsa arayışa giren yatırımcılar için uzmanlar, likidite konusunda şeffaf olan borsalara yönelmeleri konusunda uyarılarda bulunuyor.

Kripto para piyasalarına hizmet veren bir borsa yöneticisi, “Kripto ekosisteminin yakından tanıdığı ve güvendiği bir ismin sahibi olduğu borsanın iflas koruması başvurusunda bulunması ekosistem paydaşlarının güvenini kırdı. Bu noktada yatırımcılar, güvenle işlem yapabilmek için likidite durumu konusunda şeffaf ve güçlü olan borsalara yönelmeli.” diyerek yatırımcıyı uyardı.

Exit mobile version