Mobilya sektörü Kayseri’de buluştu..

MOYKON tarafından düzenlenen sektör buluşmalarının beşinci durağı bu kez Kayseri oldu. Türkiye Mobilya ve Yatak sektörünün çatı kuruluşu olan Mobilya Yatak Sanayicileri ve Perakendecileri Konfederasyonu (MOYKON) tarafından düzenlenen Kayseri Mobilya Sektör Buluşması etkinliği yine yoğun bir katılımla gerçekleşt

MOYKON tarafından düzenlenen sektör buluşmalarının beşinci durağı bu kez Kayseri oldu. Türkiye Mobilya ve Yatak sektörünün çatı kuruluşu olan Mobilya Yatak Sanayicileri ve Perakendecileri Konfederasyonu (MOYKON) tarafından düzenlenen Kayseri Mobilya Sektör Buluşması etkinliği yine yoğun bir katılımla gerçekleşti. “Mobilya Sektörünün Geleceği, Tehditler ve Fırsatlar” başlığı ile gerçekleşen ve sektörün önemli temsilcilerini bir araya getiren buluşmada mobilya sektörünün geleceği masaya yatırıldı. Kayseri Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmaya, AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mehmet Büyüksimitçi ve iş dünyasından çok sayıda önemli isim katıldı

Ertekin: “Mobilya sektörünü paydaşlarıyla konuşuyoruz”

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Erciyes Anadolu Holding CEO’su ve MOYSAD önceki dönem Başkanı Alpaslan Baki Ertekin, “Mobilya’nın Kalbi ve Başkenti Kayseri’ye Hoşgeldiniz!” diyerek başladığı konuşmasında Mobilya Sektör Buluşmaları etkinliğinin sektörün sorunlarını ve çözüm önerilerini yine sektörün paydaşlarıyla konuşmaktan ötürü çok mutlu olduklarını ifade etti.

moykon kayseri mobilya

Doğan: “Hedefimiz dünya sıralamasında ilk beşe girmek”

Yine açılış konuşması gerçekleştiren MOYKON Kurucu Başkanı Davut Doğan da; yeni bir vizyon ve misyon etrafında sektörde yeniden yapılandıklarını söyleyerek şunları belirtti: “Bugün burada Mobilya Sektör Buluşmalarının beşincisini gerçekleştiriyoruz. Kayseri bizim için çok önemli bir yer. Burada hem bizim üyelerimiz var hem de mobilya sektörünün en önemli merkezlerinden birindeyiz. Biz MOYKON olarak bu buluşmaları çok önemsiyoruz ve bunlara devam edeceğiz. Şu anda ülke çapındaki 50 dernek ve 5 federasyon ile faaliyet gösteriyoruz ve bu etkinliklerde sektörün bütün sorunlarını paydaşları ile konuşuyoruz. Geçmişte bu tür toplantılardan çıkan KDV indirimi, istihdam üzerindeki yüklerin azaltılması gibi talepleri hükümet yetkilileri ile önemli sonuçlar aldık.

Kalifiye eleman sorununun devam etmekte olduğunu görüyoruz ve o konuda da çalışmalar yapıyoruz. Sektörümüz dünya sıralamasında şu anda 7.sırada bulunuyoruz. Hedefimiz İspanya ve Polonya’yı geçerek sektörümüzü dünya sıralamasında ilk 5 ülke içine sokabilmek.”

Gülsoy: “Mobilya sektörünün ihracat başarısı göğsümüzü kabartıyor”

Yine açılışta konuşan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy da Kayseri Ticaret Odası olarak böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan ötürü çok mutlu olduklarını belirterek stratejik bir sektör olarak gördükleri mobilya sektörünün Konfederasyon çatısı altında birleşmesinin sektöre ciddi katkılar sunacağını ve sektörü daha da büyüteceğini kaydetti.

 

Büyükkılıç: “Mobilya sektörünün başkenti olarak övünç içindeyiz”

Etkinlikte konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da mobilya sektörünün başkenti olarak nitelendirdiği Kayseri’nin birbirinden değerli markalarıyla kendileri için büyük bir gurur ve övünç kaynağı olduğunu ifade etti. Büyükkılıç ayrıca sosyal sorumluluk projelerinde kendilerine her daim destek verdiklerini ifade ettiği Erciyes Anadolu Holding’e özel teşekkürlerini iletti.

Çiçek: “Mobilya sektörü güçlü ve önemli bir sektör”

Etkinlikte konuşma yapan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de Kayseri olarak böylesine önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapmaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyleyerek bu güçlü sektörün sadece başarılı değil aynı zamanda oldukça ‘hayırsever’ iş insanlarına sahip olduğunu ve valilik olarak özellikle kütüphane projelerine verdikleri destekten ötürü teşekkür etmek istediğini söyledi.

Elitaş: “Türkiye mobilya sanayisinde ivme kazandı”

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş da Türkiye mobilya sektörünün artık dünyada ‘taklit edilecek’ bir konuma geldiğini belirterek yıl sonuna kadar 6 milyar dolarlık ihracat rakamının yakalanmasının çok önemli bir gelişme olduğunu söyledi. Açılış konuşmalarının ardından ise Gazeteci Volkan Akı moderatörlüğünde yapılan panel gerçekleşti. Kilim Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yayla, Eleman.net CEO’su Levent Dicle ve Envoyo Pazarlama Direktörü Almila Demirdağ’ın konuşmacı olarak yer aldığı bölümde sektörün sorunları, çözüm önerileri ve geleceği konuşuldu. Etkinlik konuşmacılara plaket takdiminin ardından son buldu.

Exit mobile version