Moody’s dev banka ve kuruluşların kredi notunu açıkladı

Moody's Denizbank, Yapı Kredi, Vakıfbank ve Şişecam'ın güncellenen kredi notlarını açıkladı.

Moody's dev banka ve kuruluşların kredi notunu açıkladı

Türkiye'nin dev sanayii kuruluşları ve bankaların kredi derecelendirmelerine ilişkin güncel değerlendirme ve görünüm notları paylaşıldı.

Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yapılan açıklamalarda, Şişecam, Vakıfbank, Denizbank, İş Bankası, TEB, Türkiye İhracat Kredi Bankası  ve Yapı Kredi Bankası güncellenen kredi görünümüne ilişkin ayrıntılar paylaşıldı.

Şişecam Kredi Notu

Moody's Ratings tarafından 12 Ağustos 2022 tarihinde Türkiye'nin kredi notunun “B2″de “B3″e indirilmesi ve görünümün “negatif”ten “durağan”a çevirilmesinin ardından, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş. için yapılan değerlendirmede şirketimizin kredi notu “B2″de “B3″e indirilmiş, görünümü ise “durağan”a çevrilmiştir.

TEB Kredi Notu

Moody's, 16 Ağustos 2022 tarihinde yaptığı açıklama ile Türk Ekonomi Bankası A.Ş.nin uzun vadeli yabancı para mevduat notunu B2'den B3'e düşürmüştür. Not değişikliği, kredi derecelendirme kuruluşunun 12 Ağustos 2022 tarihinde ülke tavanı metodolojisini güncellemesi ardından, bankaların notlarını belirlemede kullanılan yerel para ve yabancı para ülke tavanı notlarının değişmesinden kaynaklanmaktadır.

Yapı Kredi Bankası Kredi Notu

Moody's, 12 Ağustos 2022 tarihinde Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para notunu “B2″den “B3″e; görünümü ise “Negatif”ten “Durağan” a revize etmiştir. Bu kararı takiben, 16 Ağustos 2022 tarihinde derecelendirme kuruluşu, Yapı ve Kredi Bankası'nın uzun vadeli yabancı para ve teminatsız borçlanma notunu “B2″den “B3″e, görünümü ise “Negatif”ten “Durağan” a revize etmiştir.

İş Bankası Kredi Notu

Moody's, 12 Ağustos 2022'de Türkiye'nin derecelendirme notunun görünümünü Negatif'ten Durağan'a revize etmesini takiben, İş Bankası'nın Uzun Vadeli Türk Parası ve Yabancı Para Mevduat Notları ile Teminatsız Borçlanma Notunun görünümünü Negatif'ten Durağan'a çevirmiştir, ilgili notları B3 olarak teyit etmiştir.

Vakıfbank Kredi Notu
 
Moodys, 12 Ağustos 2022 tarihinde Türkiye'nin  B2 olan kredi notunu B3'e düşürmüş, görünümü ise negatiften durağana revize etmiştir. 
Bu kararını takiben 16 Ağustos 2022 tarihinde Moody's VakıfBank'ın uzun vadeli yerel ve yabancı para mevduat notunu B2'den B3'e düşürmüş olup görünümlerini ise  negatiften durağana revize etmiştir.

Denizbank Kredi Notu

Moody's 12 Ağustos tarihinde Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para notunu B2'den B3'e; görünümü ise Negatif'ten Durağan'a değiştirmesini takiben 16 Ağustos 2022 tarihinde DenizBank'ın uzun vadeli yabancı para mevduat notunu B2'den B3'e indirmiş, görünümünü Negatif'ten Durağan'a çevirmiştir. Moody's DenizBank'ın B1 olan uzun vadeli yerel para mevduat notu,  b1 olan Düzeltilmiş Temel Kredi Değerlendirmesi (Adjusted BCA) notu ile caa1 olan Temel Kredi Değerlendirmesi (Baseline Credit Assessment -BCA) notunu teyit etmiştir.

Türkiye İhracat Kredi Bankası

Moodys, 12 Ağustos 2022 tarihinde Türkiye'nin  B2 olan kredi notunu B3'e düşürmüş, görünümü ise negatiften durağana revize etmiştir. Bu kararını takiben, 16 Ağustos 2022 tarihinde Bankanın uzun vadeli yerel ve yabancı para ihraççı notunu B2'den B3'e düşürmüş olup görünümlerini ise negatiften durağana revize etmiştir. 

Akbank Kredi Notu

Moody's, 12 Ağustos 2022 tarihinde Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para notunu “B2″den “B3″e görünümü ise “Negatif”ten “Durağan”a revize etmiştir. Kararı takiben Moody's Akbank'ın uzun vadeli yabancı para ve TL mevduat notu ile teminatsız borçlanma notunu da B2'den B3'e revize etmiş, negatif olan görünümü ise durağan olarak değiştirmiştir. 

Exit mobile version