Motorin’e yeni zam yolda!

Brent petrol ve dövizde ki sürekli değişen fiyatlarla birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını sıkı takibe devam ediyor. Son olarak 77 kuruş zamlanan motorinin litre fiyatına da 1 lira 7 kuruş zam yapılacak. İşte yeni fiyatlar.

Motorin'e yeni zam yolda!

Petrol ve dolardaki hareketlilik ve değişkenlik akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansımaya devam ediyor. 23 lira civarında olan motorine yeni bir zam daha geliyor. Akaryakıt sektörü kaynaklarından gelen bilgiye göre; 20 Ağustos Cumartesi gecesi motorinin litre fiyatına 1 lira 7 kuruş zam yapılacak.

İŞTE YENİ ZAM İLE  MOTORİN FİYATLARI;

Gelecek zamla birlikte motorinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 23.95'ten 25.02'ye, Ankara ve İzmir'de ise 24.06'ya satılan 25.13'e yükselecek. 

AKARYAKIT FİYATLARI NEYE GÖRE HESAPLANIYOR?

Yakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler ortalama alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca düzenlenen fiyatlar, rekabet nedeniyle şirketler ve şehirlere göre ufak değişiklikler gösterebiliyor.

BENZİN FİYATLARINDA SON DURUM

Dün benzine yapılan 83 kuruşluk indirim sonrası ortalama fiyatlar; İstanbul'da litre fiyatı 20,33 liraya, Ankara'da 20,45 liraya, İzmir'de 20,44 liraya düştü.

Exit mobile version