Mt.Gox 140.000 BTC’yi dağıtacak beklentisi! Çıkan haberlerin aslı var mı, FUD mu?

Japon Kripto Para Borsası Mt.Gox, iflas etmesiyle ödeyemediği 140 Bin adet BTC için çıkan FUD haberlere bir yenisi daha eklenmiş durumda.

Mt.Gox 140.000 BTC'yi dağıtacak beklentisi! Çıkan haberlerin aslı var mı, FUD mu?

Kripto para piyasalarının çok konuştuğu ve gündem olan  Mt.Gox 140.000 BTC 'yi dağıtacak haberi ile alakalı sıcak gelişmeler yaşanıyor. Japon Kripto Para Borsası Mt.Gox'tan alacaklı olan Bitcoin sahiplerini heyecanlandıran, piyasaları hareketlendiren haberin ayrıntıları belli olmaya başladı. 

Bundan tam 8 yıl öncesinde başlayan Mt.Gox hikayesi zaman zaman sosyal medya üzernden hortlayan, gündeme giren konulardan biri olmaya devam ediyor. Bugün piyaslaarın konuştuğu haberin FUD olma ihtimali üzerine yapılan son paylaşımlar takip edildiğinde haberin gerçek olmadığı yönünde bulgular var.

MT.GOX HABERİ FUD

Sosyal medya platformu Reddit üzerinden bir kullanıcının beyanı doğrultusunda, Mt.Gox’tan alacaklı olduğunu ve henüz alacaklılar için bir kayıt bile yapılmadığı yönünde paylaşımı haberin FUD olduğunu kanıtlar nitelikte oldu. Diğer taraftan haberin sosyal medya üzerinde ve haber sitelerinde yer bulması ile birlikte gün boyunca Bitcoin (BTC) tarafından düşüşler yaşandı. Tüm piyasa kırmızı olurken, Bitcoin ve Ethereum tarafında sert düşüş gözlerden kaçmadı. Şu saatlerde Bitcoin 20 Bin Dolar altında, Ethereum ise 1478 Dolar seviyesinden işlem görüyordu.

Kripto para piyasası kırmızıya büründü! Bitcoin ve Ethereum neden sert düştü?

[ilgili-haber=239]

Mt.GOX OLAYI NEDİR?

Japonya merkezli ülkenin en büyük kripto para borsası olarak bilinen şirket Mt.Gox 2014 senesinde büyük bir hacker saldırısı ile 850 Bin Bitcoin çaldırdı. yaşanan hacklenme sonrasında ise Mt.Gox kripto para borsası iflasını bildirdi. Sayısı belli olmayan alacaklı ise BTC'lerin üzerine soğuk suyu içtiler. O günden bugüne BTC'lerin iadesine ilişkin FUD haberler piyasalarda dolaşıyor. Uzmanlar ise böyle bir haberin gerçek olması dahilinde bile dağıtımın, iadenin uzun süreler alabileceğini ifade ediyorlar.

Exit mobile version