Murzioğlu: “Yeni OSB Samsun’a büyük katkı sağlayacak”

Murzioğlu: “Yeni OSB Samsun'a büyük katkı sağlayacak”

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Yeni Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) ülkesinde ve Samsun’a ekonomik olarak büyük katkı sağladığını belirterek, yer rezerve etmek isteyenlerin TSO’ya başvurabileceğini ifade etti.
Samsun TSO nisan-mayıs ayları birleştirilmiş meclis toplantısı, Meclis Başkanı Haluk Akyüz başkanlığında toplantı. Toplantıda konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, iki toplantı arasında yürüttükleri hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. Konuşmasına geçen Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un açıklamalarıyla düzenlenen Samsun Yatırım Zirvesi’ne değinen Başkan Murzioğlu, “Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş’un teşrifleriyle sizlerin de gelişiyle Ramazan ayının içinde sektörlerinin sorunu ve sonundan görüşüldüğü bir istişare toplantısı düzenledik. Oda olarak genel uçak seferlerinin Yeni OSB ve lojistik departmanı adına taşıma yükleri ve yolcu işletmeleri, yeni karayolu ve uçak seferlerinin dağıtım merkezlerindeki görüş ve önerilerimizi paylaştık. Sizler bu buluşmada tanıştığınız ilk ağızdan ifade etme fırsatı yakalarsınız. Neredeyse herkese çözüm bulma geri dönüş yapıldı ifade edildi. Oda olarak bizim en birincil korumamız bu. Ekonominin getirileri adına sektörlerimizin karşılaştığı çözümler çözüm üretme ve bu hususta lobicilik çalıştırma yürütme. Burada yapılan görüşmenin sağlanması Sayın Bakanımız hemen Samsun adına harekete geçmek ve zirveyi düzenleyelim diye beyanda bulunmuştu. Buna istinaden Ticaret Bakanlığımızca düzenlenen Samsun Yatırım ve İhracat Zirvesi’ne Samsun’da iş camiasını temsil eden çatı kuruluşu olarak biz de katkısı bulunduk. Samsun’un sanayisinin, lojistik sektörü, sağlık ve sağlık hizmetleri bölümünün yanı sıra ihracat konusuna sahip olduğu potansiyel ve lojistik hakkında oturumların düzenlendiği programda Türk iş dünyasının pek çok önde gelen adını ağırladık. Başta çatı kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimizin Başkanımız Sayın Rıfat Hisarcıklıoğlu olmak üzere TOBB Yönetim Kurulu Üyelerimiz, İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir ve daha pek çok şehrimizdeki oda başkanlarımızın şehrimizin kapasitesin istişare edildiği bu toplantıda bizlerle birlikteydi. Sonuçlarının şehrimize ve gerçekleştirmeye hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Murzioğlu: “Türkiye’nin en modern ve örneği OSB’lerinden biri olacak”
Konuşmasında Yeni OSB’nin son durumu hakkında da meclisi Bilgilendiren Başkan Murzioğlu, “Her platformda defaatle dile getirdiğimiz şehrimizde yatırımların önünün açılması için Samsun’a yeni bir organize sanayi bölgesi kazandırılmaya çalışılması sona gelindi. Samsun Yeni OSB, Tekkeköy sınırları içinde 260 hektar alan içinde Samsun Limanı’na 16, havaalanına altı, devlet karayoluna bir, demiryoluna 15 ve Lojistik Merkez Demir Yolu Yükleme Boşaltma Merkezi’ne de iki kilometre mesafede konumlanıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından imar tesisi onaylandıktan sonra parselasyon tesisi ve oluşan parsellerin tapu tescili yapıcılarını müteşebbislerimize aittir. Samsun Yeni OSB’de yüksek teknoloji üreten, ihracata dayalı, savunma sanayii içeren, katma değeri yüksek ürünler üreten, yeşil OSB konseptine uygun, güneş enerji sistemleri ile yatırımlara yönelik olacak şekilde hedefliyoruz. Bölgenin altyapı, yatırımcıya tahsisleri ve akabinde üst yapı görünümü muhtemelen kısa sürede yürüteceğiz. Çünkü şehrimizde yatırımların gerçekleşmesi noktasında zaman kaybı yaşamak istemiyoruz. Bahsettiğim temel ölçütler Yeni OSB’de yer almak isteyen yatırımcılarımız Odamıza başvuruda bulunabilecekler. Yeni OSB’nin, proje görünümlerinin planlanmış alt ve üstyapısı, eksiksiz sosyal ve teknik donatı alanları, her yönüyle çevreci konsepti ve konumu başta olmak üzere pek çok özelliğiyle Türkiye’nin en modern ve örnek OSB’lerinden biri olacak. Yine şehrimizde yatırımın önünü açacağına inandığımız Samsun’a ikinci bir Serbest Bölge kazandırılması yönündeki girişim 30 Nisan 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararıyla Hristiyanlığa girdi. Gerek Yeni OSB, gerekse yeni Serbest Bölge’nin önündeki engellerin ivedilikle çözüme kavuşturulması Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş’un desteği çok büyük. Bu kuruluşla şehrimize uzun yıllarda gündemde olan Adli Tıp Kurumu’nun kazandırılması yönündeki girişimin de bilgisini de kutlamak isterim. Sayın Bakanımıza huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Tüm bu deneyimlerin şehrimiz ve deneyim için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” diye konuştu.

Ortak payda vurgusu
Konuşmasında, 14 Mayıs’ta seçimlerde ortaya çıkan sonuçlara göre Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne seçilen Samsun milletvekillerini tebrik ederek, yeni çalışma döneminde başarı dileyen Başkan Murzioğlu, “Yüksek oranda bir katılımla 14 Mayıs’ta ortaya çıkan seçimlerde Türkiye Büyük Millet Meclisi yeniden teşkilat oldu . Samsunumuzu bu dönem de mecliste dokuz milletvekilimiz olacak, ben siyasi görüşler, parti ne olursa olsun vekillerimizin Samsun ortak paydası altında birlik ve beraberlik içinde şehrimiz için yeni satın almalara imza atacaklarına gidecek. Tüm beklentimiz de bu yönde. Gelecek Pazar günü ikinci tur seçimle sonuçlanacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerimizin de kullanılması adına hayırlı olmasını temenni ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Emeği geçenlere teşekkür etti
Başkan Murzioğlu ayrıca, 11 yıl aradan sonra şampiyonluğu ipini göğüsleyerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında Süper Lig’e yükselen Samsunspor’u kutlayarak, emeği geçenlere teşekkür etti. Meclis, gündem görüşmelerinin karara bağlanmasının ardından sona erdi.

Exit mobile version