MÜSİAD’dan Batman çıkarması! 4 yeni tekstil fabrikası aynı gün hizmete açıldı

MÜSİAD Tekstil Zirvesi kapsamında Batman'a çıkarma yaptı. Batman'da 4 yeni tekstil fabrikasını hizmete açan MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, Petrol şehri olarak anılan Batman'ın tekstil üssüne döndüğünü söyledi.

MÜSİAD'dan Batman çıkarması! 4 yeni tekstil fabrikası aynı gün hizmete açıldı

Türkiye'nin en fazla petrol üretimi gerçekleştirilen ili olan Batman'da sanayinin çarkları dönmeye devam ediyor.  Batman'a çıkarma yapan MÜSİAD, bölgeye değer katacak 4 önemli yatırımın açılışı ile kadın istihdamına öncelik vermeyi sürdürüyor.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tekstil Zirvesi Batman'da gerçekleştirildi. MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, Tekstil Zirvesi kapsamda 4 yeni fabrikanın açılışını Batman Valisi Ekrem Canalp ile birlikte gerçekleştirdi.

MÜSİAD'dan Batman'a Çıkarma

Dev yatırımlar ile son yılların cazibe merkezi konumunda olan Batman'a değer katacak 4 yeni tekstil fabrikası MÜSİAD Batman Şubesi ev sahipliğinde Batman Ticaret ve Sanayi Odası ile TEKSİAD iş birliği ile açılışı yapıldı.

Eva Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlik kapsamında, Batman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, Batman Tekstil Banayici ve iş Adamlari Dernegi Başkanı Halil Yaşar, MÜSİAD Batman Şubesi Başkanı Av. Alaaddin İraz, Tekstil, Deri ve Hazir Giyim Sektör Başkani Fatih Canpolat, MÜSİAD Basin Yayın ve Medya Sektor Kurulu'nu temsilen sonhavadis.com Yonetim Kurulu Başkani Yüksel Aman'ın yanı sıra iş adamları ve bölgenin ileri gelenlenleri katıldı.

42 BİN YENİ İSTİHDAM

Batman, 4 dev tekstil fabrikasının açılışı ile bölgede Türkiye'nin en büyük teksil üretim üssü olmaya aday şehirleri arasında yer aldığının altını çizen MÜSİAD Başkanı Asmalı, “Türkiye, sektöründe güvenilir ve aranan bir tedarikçi olduğunu tüm dünyaya defalarca kanıtladı. Tekstil sektöründe, üretimin markalaşma ve yüksek birim fiyatlı ihracata odaklanmaya devam etmeliyiz. Petrol şehri olarak bilinen Batman, bu dev yatırımlar ile artık Tekstilin şehri. 400 fabrikası, 42 bin işçiye istihdam sağlayan Batman'da özellikle kadın istihdamı nedeniyle intihar vakalarında önemli azalma yaşanıyor.” dedi.

Asmalı, “Üyelerimiz, Mahmut Ekinci'nin Ekinci Tekstil, Mehmet Kılıç'ın Ravidex Tekstil Medikal, Abdulhalim Sünger'in Sünger Grup Tekstil ve Mehmet Ceylan'ın Ceylan Tekstil üretim tesislerinin ülkemiz ticareti için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, bereketli kazançlar diliyorum” ifadeleirni kullandı.

MÜSİAD Batman Şubesi Başkanı Av. Alaaddin İraz, MÜSİAD Basin Yayın ve Medya Sektor Kurulu temsilcisi SonHavadis.com Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Aman, MÜSİAD Tekstil, Deri ve Hazir Giyim Sektör Başkani Fatih Canpolat

Exit mobile version