NASA ve Tesla’nın tedarikçilerinden Mega Metal, yeni yatırımlarla devam ediyor

NASA ve Tesla'nın tedarikçilerinden Mega Metal, yeni yatırımlarla devam ediyor

Nitelikli ve yüksek teknolojili bakır tel tedarikçilerinden Mega Metal, yurt içinde ve ABD’de Yapacağı yeni üretim, teknoloji yatırımlarıyla raporları ve ürün gamını geliştirmeye devam ediyor. Şirket 3 yılda 50 milyon yatırıma hazırlanıyor.
Kayseri’deki fabrikasında elektrik, elektronik, iletişim, enerji üretimi ve yönetimi, elektroteknik, elde edilen enerji, ev aletleri, savunma ve otomotiv muhafazasında kullanılan yüksek teknolojili şarjik bakır tel üretimini gerçekleştiren Mega Metal, üretim merkezini artıracak yeni yatırımlara hazırlanıyor. NASA grupları, Tesla, Airbus, Samsung gibi dünya devlerinin olduğu çok sayıda uluslararası şirket şirketleri olan şirket, güneş enerjisi yatırımlarıyla da karbon emisyonunu sıfırlayıp sürdürebilir üretim için önemli adımlar atmaya hazırlanıyor.
Şirket Avrupa’nın en büyük ve en güçlü bakır tel üreticisi olduğunu söyleyen Mega Metal Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Turgut, “Hem iç pazarda hem de yurt dışında çok güçlü markalar, müşteri portföyümüzde bulunuyor. Şu anda özellikle Avrupa’da pazarın yüzde 70’inden fazlasını bize hakim kılıyoruz. Çünkü Avrupa’da bizim dışımızda bu kadar yüksek teknolojiyle üretim yapabilen ikinci bir şirket yok. Saç telinin standart çapı 0,10 mm, biz 0,05 mm kalığında saç teli üretiyoruz. Bu alanda Avrupa ve Türkiye’deki bütün özellikler toplam kapasite, tek başına bizim kapasitemize ulaşamıyor. Kayseri’deki tesislerimiz birikimlerimizden bu yana bir dakika bile durmadı, yüzde 100 kapasiteyle çalışıyoruz” dedi.
Bakırın yanına gümüş tel de eklendi
Yıllık 48 bin ton üretim verilerine ulaşan şirket, ürün gamını da çeşitlendiren teknoloji yatırımlarına devam ediyor. Kayseri’deki tesislerinde ürettikleri bakır telin yanı sıra gümüş kaplı tel de üretmeye başladıklarını, daha yüksek ısıya dayanıklı gümüş kaplamalı teli de ürün portföyüne eklediklerini söyleyen Turgut, depolamalarını şöyle sürdürdü: “Gümüş kaplamalı tellerin kullanım alanı farklı, biz sahip olduğumuz teknolojiyle bu ürün tüm sektörlerin özelliklerine sahip nitelikle üretebiliyoruz. Örneğin gümüş teller, son yıllarda büyük bir teknolojik yayılıma neden olan sağlık sektörü çok temel bir ihtiyaç ve Türkiye’de bizim dışımızda bir üretici yok. Avrupa’da da iki tane şirket var ancak onların da uzun vadede sektördeki konumlarında endişe verici ivmelenmeler söz konusu olabilir. Hedeflerimiz arasında ürün portföyümüzün nikel kaplı telleri de içinde var. Nikel kaplamalı veznedar, ABD pazarı için büyük bir potansiyele sahip, bu pazardaki organizasyonumuzu tamamladığımızda üretime ev sahipliğiz.”
50 milyon ölüm yatırımı hazırlanıyor
Turgut, şirketin kapasite sınırına dayandığını ve yönetimi sürdürmek için yeni yatırımların yürütülmesi gerektiğini söylüyor. Kayseri’deki fabrika alanında yeni üretim hatları için yer kalmadığını bu nedenle Marmara Bölgesi’nde yer aradıklarını güvenilir Turgut, “Kayseri lojistik olarak çeşitli zorluklara sahip, maalesef Kayseri’yi limanlara bağlanan bir demiryolu hattı yok. Oysa Mersin ya da İskenderun’a bağlayan bir demiryolu hattı, bölgeye çok ciddi bir katkı sağlayacak. Bu nedenle hem ihracat hem de iç pazar için Marmara Bölgesi’nde bir yer arıyorsunuz. Böylece hem yurt dışına kadar mal temin etme süremiz kısalacak hem de yurt içinden geçerek daha yakın olacaktır. Yerli yapıların çoğu da ülkenin değerli üretim yapıyor” dedi.
Bir diğer hedef ise ABD’de üretime başlıyor. Yılda 6 bin tonluk özel teller ürettiği bir şirketle görüşme halinde bulunduklarında ve yakın zamanda imzaların atılacağını söyleyen Turgut, “Hem yeni fabrika hem ABD yatırım hem de güneş santralleri için yaklaşık 50 milyona varan bir yatırım takvimimiz var” dedi.

Exit mobile version