Omsan Logistics’e ‘Yeşil Lojistik Belgesi’

Omsan Logistics'e 'Yeşil Lojistik Belgesi'

Daha yeşil bir dünya için sürdürülebilirlik alanında somut ayrıntılar atmayıen Omsan Logistics, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü’nce, toplamda, bütünleşik, çevreyle dost ve sürdürülebilir yük çıktılarının kapsamlı amacı ile kapsamında ‘Kombine Taşımacılık Yönetmeliği’ kapsamında ‘Yeşil Lojistik Belgesi almaya hak kazandı.

Çevreci, entegre, dijital ve sürdürülebilir hizmetleryle müşteri ziyareti merkezlerinde tutan Omsan Logistics, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün verdiği ‘Yeşil Lojistik Belgesi’ni alma hakkı kazanan ilk lojistik firmaları arasında yer aldı. OYAK Grup Şirketlerinden Omsan Logistics, etkinliği, bütünleşik, çevreyle dost ve sürdürülebilir yük özelliklerinin eşyalarını amaç çerçevesinde ‘Kombine Taşımacılık Yönetmeliği’nde yer alan değerlendirmesinin yanında ‘Yeşil Lojistik’ Belgesinin sahibi oldu.

Tüm uygulama ve hizmetler çevreyle uyumlu
Birim genel merkez binası, Pelitli, Anadolu ve Tuzla depolarıyla Bursa bakım sahası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kullanıcıların ‘Sıfır Atık Sertifikası’na sahip. Ayrıca genel merkez, Tuzla deposu ve Bursa park sahalarında ‘ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi’ de bulunuyor.

Depo ve ev öğelerinde kullanmak için satın aldıkları ambalajların yarısından fazlası yeşil ambalaj çalışmaları kapsamında, FSC (Orman Yönetim Sistemi) belgesine sahip.

AB’ye uyumlu araç süslemesini genişletiyor
Avrupa Birliği emisyon standartlarına uyum kapsamında karayolu maliyetlerinde kullanmak üzere ‘Euro 6’ egzos emisyon sistemine uygun motorlu araç satın alan firma, 2023’te de tasarrufunu yeni ‘Euro 6’ motorlu araçlarla büyütmeye devam edecek.

Yetkili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın ulusal demiryolu hatlarında işletmecilik yapabilmeyi başarabilme ‘Demiryolu Emniyet Yönetim Sistemi’ (DEYS) belgesinin süresi de 2022’de 5 yıl uzatıldı.

2021’den bu yana sınırı vardır atık yağ miktarı ile 12,5 milyar ton su kirliliğini önleyen şirket, doğum grubu her çalışanı adına fidan dikme uygulamasına da devam ediyor. Uygulama kapsamı 2020’den bugüne kadar 5 bin 345 adet fidan dikildi. Fidanlar 90 bin metrekarelik ormanlık bir yapının 128 bin 280 ton karbon tasarrufuna, eş miktarı tasarruf sağlamasına yardımcı oldu.

Şirket, Eylül 2022’de, Avrupa’nın güçlü nakliye konumundan Metrans ile süresi ithalat- ihracat amaçlı tren seferleri ile 2022- 2023 arasında, 1 milyon 500 metrekarelik alan 455 bin 995 adet ağacın çıkardığı oksijenin bitmesi, 10 bin 488 ton karbon salımı tasarruf etmeyi hedefliyor .

Exit mobile version