Otel fiyatları bir yılda yüzde 87 arttı

Otel fiyatları yüzde 87 artış gösterdi, ortalama gecelik oda fiyatları bir yılda bin 445 TL’den 2 bin 691 TL’ye yükseldi. Fiyatları yüksek bulan tatilciler daha ekonomik seçimlere yöneldi. Tercih edilen uygun fiyatlı temaların başında ise bungalovlar, pansiyonlar, apart oteller geliyor.

Otel fiyatları bir yılda yüzde 87 arttı

Havaların ısınması ve ardından gelen 9 günlük bayram tatili, tatil lokasyonlarına ve otel aramalarında rekor artışa neden oldu. Ancak geçen yıla göre bu yıl oda fiyatları yüzde 87 daha yüksek seyrediyor.

Otel fiyatlarının artmasıyla birlikte, tatilciler de daha ekonomik tercihlere yöneldi. En çok aranan temalar bungalovlar, pansiyonlar, apart oteller oldu.

Uzatılan bayram tatili süreci ile tatil lokasyonlarında ve otel aramalarında büyük artış oldu. Tatil planı yapmamışlar için 9 günlük bayram tatili, iyi bir fırsat olurken geçen yılın aynı dönemine göre oda fiyatları yüzde 87 daha yüksek seyretti.

ODA FİYATLARINDA BAYRAM ETKİSİ

Haziranın ilk yarısında, Türkiye’nin her bölgesinden 24 binden fazla tesisin listelendiği Neredekal.com platformu üzerinden yaklaşık 1 milyon kullanıcı otel araması gerçekleştirdi. 2022 ve 2023 Haziran ayı aynı döneminde fiyat listeleyen tesislerin aynı tip odaları baz alınarak yapılan analizinde, oda fiyatlarının önceki yıla göre artmasıyla, incelemeye konu olan tesislerin ortalama gecelik oda fiyatları da bir yılda bin 445 TL’den 2 bin 691 TL’ye yükseldi. Bunda da enflasyonla birlikte bayramın etkisi olduğu düşünülüyor.
Tatilcinin gözdesi Bodrum’un da içinde yer aldığı popüler tatil destinasyonu Muğla’da ortalama gecelik konaklama fiyatları geçen yıla kıyasla yüzde 86 artarak bin 445 TL’den 2 bin 691 TL’ye çıktı. İzmir’deki fiyat artış oranı yüzde 87, Antalya’da ise yüzde 89 olurken, en az fiyat artışı ise yüzde 42 ile Nevşehir’de görüldü.

 

Exit mobile version