Pasaport yenileyecekler dikkat! Milli Pasaportlar basılmaya başladı

Bakan Soylu Yerli ve Milli Pasaportların seri üretimine geçildiğini açıkladı. Pasaport yenilemek isteyenlere çipli yeni nesil pasaportlar yollanmaya başlıyor.

Pasaport yenileyecekler dikkat! Milli Pasaportlar basılmaya başladı

Pasaportlarını yenilemek isteyenler bu habere dikkat! Yeni çipli pasaportlar basılmaya başlandı. Açıklama Bakan Soylu'dan geldi. Türkiye Cumhuriyeti Pasaportlarında köklü değişiklik resmen başladı. Yerli ve Milli imkanlarla tasarlanan yeni Türk Pasaportlarının basım işlemine geçildi. 

Çip krizi nedeniyle özellikle Çip tedariğinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle Avrupa'daki birçok ülkenin eski pasaportlara geri dönerken, Türkiye bu alanda kendi çözümünü üretti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Milli Pasaportların basımına başlandığını açıkladı. Soylu, tasarım çalışmaları ve pilot üretimi başarıyla tamamlanan yerli pasaportun seri üretimine geçildiğini duyurdu.

Bakan Soylu, sosyal medya hesabından “Türkiye, kendi Yerli ve Milli Pasaportunu bu gece itibariyle basmaya başladı. 

Darphane Genel Müdürlüğü'ne, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğümüze; gece gündüz demeden çalışarak bu süreci başarılı şekilde sonuca ulaştırdıkları için teşekkür ediyorum” paylaşımında bulundu.

İlk kez 'Turkey' ifadesi yerine 'Türkiye' ifadesi yer almaya başlayan, özgün bir tasarımlı Milli pasaportlar için başvurular başladı.  Pasaportun her sayfasında Türkiye'nin farklı şehirlerine ait tarihi, kültürel ve manevi değerlerine yönelik görseller, şehre özel, her şehre ait özel bitki görseli yer alacak. Ayrıca yeni e-Pasaportlarda, daha önce 5 yıl olan yeşil pasaport geçerlilik süresi, yeni nesil yerli e-Pasaportla 10 yıla çıkıyor.

Exit mobile version