Posof doğalgazla buluşacak

Posof doğalgazla buluşacak

Ardahan’ın Posof ilçesi birinci kere doğalgaza kavuşuyor. İlçede doğalgaz sınırlaması döşenmesi için çalısma düzenlenmeye başlandı.
İlçede parçalara başlanan doğalgaz yıl sonunda meskenlere verilmeye başlanacak. Merasiminde konuşan İlçe Belediye Lideri Cahit Ulgar, yılların hayalini kurdukları doğalgaza kavuşmak için gün saydıklarını ve bunun sevincini yaşadıklarını söyledi.
Posof ilçesine birinci sefer doğalgaz şebekesi çekilmeye başlandı. Alt yapı yıl sonunda tamamlanması hedeflenen doğalgaz için merasim düzenlendi. Devlet hastanesi önünde düzenlenen merasime, AK Parti Ardahan Milletvekili Lider adayı Kaan Koç, Belediye Cahit Ulgar, KARGAZ Bölge Müdürü Barış Çalık ve tahliye katıldı. Altyapısına başlanan doğalgazın boruları da döşenmeye başlandı.
Tören’de konuşan KARGAZ Bölge Müdürü Barış Çalık, ”Lisans sonlarına kattığımız Posof ilçesi 2022 yılı projesi ve ön fizibilite çalışmaları kapsamında tamamlandı. 2023 Yılını Mayıs ayından başlayarak yıl sonuna kadar gaza gitmeyi hedefliyoruz. Proje bedeli yaklaşık 55 milyon TL civarında. Projenin gerçekleşmesinde başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm yetkililere buradan teşekkür ediyorum” dedi.
Posof Belediye lideri Cahit Ulgar ise, yıllarca hayalini kurdukları doğalgaza kavuşmak için gün saydıklarını ve bunun sevincini yaşadıklarını söyledi. Ulgar, ”Bugün ilçemizin hoşluğuna hoşluk katacak ve güzide ve pak bir ilçe olarak anındaki yerini alacak en büyük projelerden biri olan Doğalgaz projesinin temel atma merasimi için buradayız. Yaklaşık maliyeti 55 milyon TL olan bu yatırım ilçemiz için büyük bir yatırım. Türkiye’de doğalgazı her aile istiyor. Gönül istiyor ki her ocakta yansın. Ancak bu yatırımlar sıra ile icra ediliyor. Hizmetlerimiz siyasi görüşlerimiz ne olursa olsun herkes için yapıyoruz” dedi.

Exit mobile version