Sağlık Bakanlığı ve Savunma Sanayi için personel alım ilanları

Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere, Savunma Sanayii Başkanlığı 1453 yeni sözleşmeli personel alımı için ilan açtı. Sürekli işçi ile sözleşmeli personel alımına ilişkin ayrıntılar belli oldu.

Sağlık Bakanlığı ve Savunma Sanayi için personel alım ilanları

Devlet kurumlarında personel alım ilanlarına yenileri ekleniyor. Sağlık Bakanlığı ile Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından yeni personel alım ilanları yayımlandı. Yayımlanan son dakika ilanlar kapsamında Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) tarafından 97 sözleşmeli personel alımı yapılacağı ifade edildi. Diğer taraftan Sağlık Bakanlığı tarafından “temizlik görevlisi” olarak istihdam edilmek üzere 1356 engelli sürekli işçi alımı yapılacağı kaydedildi.

Türkiye'nin iki dev kurumu için sözleşmeli ve sürekli işçi alınmasına yönelik detaylar belli oldu. Cumhurbaşkanlığı bünyesinde bulunan Savunma Sanayii Başkanlığı bünyesinde proje bazlı çalıştırılmak üzere personel alımı gerçekleştirileceği bu sabah Resmi Gazete'de yayımlanan ilanla açıklandı. Savunma Sanayii alanında proje bazlı işçi alımı sözleşmeli olarak yapılacağı kaydedilen ilanda, 97 personel alımı yapılacak.

İngilizce alanında Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS/e-YDS) geçerliliği olan en az (B) seviye puana (en az 80 ve üzeri puan) veya Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından dil yeterliliği bakımından buna denkliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan başka bir puana sahip olmak, 

 Üniversitelerin en az dört yıllık lisans eğitimi veren fakültelerinin, başvuru kodu altında yer alan öğrenim bölümlerinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylanmış yurt içindeki veya yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının ilgili bölümlerinden mezun olmak, 

İş ilanına ilişikin tüm ayrıntıları Resmi Gazete'den veya altta verdiğimiz ilan sayfasından öğrenebilirsiniz.

savunma-sanayii-baskanligi-personel-is-ilani20220815-4-1.pdf

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIM İLANI

Bir diğer büyük alım iş ilanı kapsamında Sağlık Bakanlığı personel ilanı dikkat çekti. İlan kapsamında, 4857 sayılı İş Kanunu’nun 30 uncu maddesi ve ilgili hükümleri ile mezkûr Kanuna dayanılarak çıkarılan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca Sağlık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatında istihdam edilmek üzere 1.356 engelli sürekli işçi alımı yapılacaktır. 

Adaylar, ilan edilen kadrolardan yalnızca bir işyerine başvuru yapacaktır.

Sürekli işçi kadrolarının meslek ve kadro sayısına göre dağılımı aşağıda belirtilmiştir. 

Sağlık Bakanlığı personel alım ilanı ayrıntılarını Resmi Gazete ekinden veya altta verdiğimiz sayfadan inceleyebilirsiniz.

saglik-bakanligi-is-ilani-20220815-4-3.pdf

Exit mobile version