Seçim öncesi artan gram altın fiyatları düşüşe geçti

Seçim öncesi artan gram altın fiyatları düşüşe geçti

Seçim tarihinin zirvelerini gören gram altın fiyatlarındaki düşüşe geçti. Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Yusuf Yaşar, yatırım yönündeki altının en güvenli limanı olduğunu belirterek, “Cumartesi günü gram altın bin 500’e satıyordu, bugün ise bin 410 liraya kadar geriledi. Yani 90 liraya kadar bir düşüş oldu. Bu da piyasaların alacağı olacak” ve bir sonuca varmayacağına kanaatine vardı” dedi.

Yatırımın güvenli limanı altının fiyatı, geçmiş Cuma ve Cumartesi günü rekor seviyelere ulaştı. Bin 500 lira seviyelerine kadar tırmanan gram altın fiyatlarında seçimin ilk turunun ardından düşüş yaşanıyor. Ons fiyatının 2 bin 17 doların üzerine çıkmasıyla çıkış turunda son 1 yılın yeni rekorunu kıran altın, gözlemciden da talep gördü. Yeni haftaya seçiminin etkisinden kurtularak başlayan altın fiyatları bin 410 lira seviyelerine gerileyerek başladı.

“Gram altın bin 410 liraya kadar geriledi”
Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Yusuf Yaşar seçim öncesi piyasaların nefret ettiği gerçeğini çizerek, “Geçtiğimiz Cuma ve Cumartesi günü piyasalarımız çok öfkelendi. Bu nedenle fiyatlarımız epey bir yükseldi. Kriterler ne olur, hükümette bir boşluk olur mu diye hep soru kuralları oldu. Dünya borsalarına baktı. Aynı şekilde tekrar yükseltme yaptı. Ama ne oldu piyasalar ikinci turda Cumhurbaşkanımızın kesin kanaatine vardı ve sabah saatlerinde alınan fiyatlar geri verdi, düşüş yaşanan piyasalar oturdu. Cumartesi günü gram gökyüzü bin 500’e satıyordu, bugün ise bin 410 liraya kadar geriledi. Yani 90 liraya kadar bir düşüş oldu. Bu da piyasaların çıkacağı ve bir sonucu olmayacağı kanaatine vardı” dedi.

“Bu düşüş alıcıları için bir fırsat”
Altın fiyatlarındaki bu düşüşün bir fırsat olduğunu ifade eden Yusuf Yaşar, “Piyasalar Cumhurbaşkanının ikinci turu geleceğine inandı ve düzeltmeler yaptı. Bu düşüş alıcıları için bir fırsat. Altın almak isteyen arkadaşlarını değerlendirmelerini önermek, bunu bir daha zor yakalar. Bu ihtimali değerlendirmelerini öneriyorum. Dünyada çok fazla bir değişiklik olmadı. Altının ONS’u 2 bin 14 dolar; 15, 16, 17 gibi değişti. Örneğin geçenler biz çeyreği 2 bin 500 liraya satın almak. Şu anda ise 2 bin 360 liraya çeyrek altın satıyoruz. Yarım merkezi ise 4 bin 720 liradan satıyoruz. Cumhuriyet altınını da 9 bin 400 liraya satıyoruz. Bilezik fiyatı ise bin 346 liraya gramında satışlar yapılıyor. Vatandaşların her zaman güvencelerini, güvenilir bir liman olduğunu öneriyorum. Tasarruf sepetlerinde mutlaka yüzde 30 civarında altın almalarını tavsiye ediyoruz. Bu altınları ise internet üzerinden bilmediğiniz sitelerden almamalarını öneriyorum. Çok sorun yaşıyorlar. Bu sorunun yaşanmaması için kuyumcudan almalarını teşvik ediyorum” şeklinde konuştu.

Exit mobile version