Sıfır araçtaki fiyat artışı ve arz alanı motorsiklet satışlarını patlattı

Sıfır araçtaki fiyat artışı ve arz alanı motorsiklet satışlarını patlattı

Otomobil fiyatlarında öyküler ve arz muhafazası sahibi motosikletleri almayı itti. Geçen sezonlara göre karşılaştırmalı motosiklet satışlarındaki yüzde 450’yi buldu.

Otomobil sektöründe yaşanan fiyat artışı ve bulunabilirliğin düşük olması, tüketiciyi yanıltmaya yöneltiyor. Motosiklet sektörüne olan talep her geçen gün artıyor. Bir önceki püskül göre motosiklet satışlarındaki yüzde 450’yi geçmiş durumda. Motosiklet uzantıları bu içerikleri oldukça memnun.

Ortalama bir motor 20 bin ile 120 bin TL arasında satılıyor. Satıcılar, motor kullanmak isteyenler, harekete geçme güvenliği için kask, eldiven gibi ekipmanlar da satın alma konusunda uyardı.

“En çok 125cc scooterlar tercih ediliyor”
Sıfır araçlarda bulunabilirliğin düşük olmasından kaynaklanan yakıtlara sınırlamanın oldukça yayılmasını sağlayan motosiklet firma yetkilisi Tayfun Balaman, “Özellikle son sıcaklıklarda 125cc motorlarda ehliyetin kaldırılma durumu söz konusu olduğu için bu motorlara oldukça talep arttı. Pazar olarak da motor satışlarında geçen yıllara göre yüzde 450 sahne var. En çok tercih edilen modeller, genellikle 125cc scooterlar tercih ediliyor. Yaklaşık 15 gün önce 50 adet motosiklet geldi, hemen bitti. Motosiklette bulaşabilirlik markalara göre değişiyor. Motor stoku markalara göre de değişiyor” dedi.

“Güvenlik ekipmanlarını da almalısınız”
Aracını satıp başka bir araç almayan, trafikten uzak durmak isteyen aşırı şekilde yönelen insanın bulunduğu yerde konuşan Balaman, ”Scooter modellerinde fiyat aralığı 20 bin ile 120 bin TL arasında değişiyor. Motor alacak, markaların kendi bayilerinde almalarını öneriyorum. Motor sürmeye yeni başlayacak kask, mont ve eldiven gibi donanımları dışarıdaki yola çıkmamaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

Bakan Soylu’dan motosiklet ehliyetine ilişkin açıklama
Öte yandan, Bakan Süleyman Soylu’nun geçmişte 125 cc’lik orijinal motosikletlerle ilgili ehliyet düzenlemesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile görüştüklerini aktardı. Bununla beraber 125 cc’nin sahip olduğu motorlar B sınıfı ehliyetle kullanılabileceğini ve bu zamanın dışında belli bir yere vardığını söylemişti. Bakan Soylu, motosikletle ilgili ek bir dersle bunu sağlayabileceklerini ve onun için ayrı bir motor ehliyeti almaya da gerek kalmayacağını belirtti.

Exit mobile version