Süs görevlileri Anneler Günü telaşı

Süs görevlileri Anneler Günü telaşı

Yaklaşan Anneler Günü öncesinde Türkiye’deki süs aileleri kesiminde hareketli günler yaşanıyor. Bu yıl seçimiyle aynı güne denk gelen Anneler Günü dalı olumsuz etkidi. Süs Bitkileri Üreticileri Alt Birliği (SÜSBİR) Lider Yardımcısı Ahmet Dündar, “Seçim çiçeklerimize olan talebi gölgede bırakmadı. Çiçekçilerimize çok büyük talep var” dedi.
14 Mayıs 2023 tarihinde kutlanacak Anneler Günü süs bitkisi kesiminde hareketlilik getirdi. Bu yıl cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleriyle birebir gün kutlanacak Anneler Günü’nü için gelen taleplere yetişmeye çalışan bölüm, ilgiden şad. Türkiye’de süs bitkisi koleksiyonu temsil eden tek kamu kurumu niteliğinde meslek örgütü olan SÜSBİR’in Lider Yardımcısı Ahmet Dündar, bölümün tatlı bir telaş yaşadığını söyledi. Dündar, Türkiye’de direkt ve sıralanan formda bu özellikleri yaklaşık 500 bin kişinin ekmek toplamasını tabir etti.

“Çiçekçilerimize çok büyük talep var”
Süs görevlileri kelam sahibi vilayetlerden biri olan Yalova’nın yanı sıra İzmir, Mersin, Antalya birlikte birçok üretimi yapılan kentte hareketli günler geçtiğini anlatan Dündar, şöyle konuştu:
“Bir yıl boyunca hepimiz için özel günler var. Bölümümüz için de bu özel günler çok değerli. Öğretmenler Günü, Sevgililer Günü var ve en değerlisi ve Anneler Günü özeli. Sevginin de sözü işte bu bizim yetiştirdiğimiz rengarenk hoş çiçekler. Sevgimizi en hoş şeyler tabir ediyoruz. Anneler Günü’nde çok hoş bir hareketlilik var. Biliyorsunuz bu hafta sonu tam da Anneler Günü’nde öğretmek için çok değerli bir seçim var. Lakin seçim bizim çiçeklerimize olan talebi gölgede bırakmadı. Çiçekçilerimize çok büyük talep var. Sevgimizi en hoş, en saf söz eden çiçeklerimiz ilgi görüyor. Kesimimiz ismine bundan memnum Anneler Günü tüm insanlar için kesinlikle o gün hislerini coşkuyla yaşadığı bir gün oluyor. Öbür günlerde beşerler bunu tabir ediyor ancak onların annesi var. Münasebetiyle en yaygın özel bugün bizim. Bu da bölümümüz ve beklentilerimiz için beklenen bir gün. Rengarenk çiçeklerle de bunu doyasıya kucaklamıyoruz.”

Sektör için en değerli özel gün
Üretici bazında fiyatların çok fazla etkilenmediğini lisana veren Dündar, en çok talep gören mobilyalar saksılı süs bitkilerinde orkide, sardunya, begonya, petunya olduğunu lisana getirdi. Kesme çiçeklerden de gül ve karanfillerin en çok tercih edildiğine inanılan Dündar, “Anneler Günü tüm insanlar için kesinlikle o gün hislerini coşkuyla yaşadığı bir gün oluyor. Başka günlerde beşerler bunu tabir ediyor lakin kendi annesi var. Hasebiyle en yaygın özel bugün bizim. Bu da bölümümüz ve beklentilerimiz için beklenen bir gün. Rengarenk çiçeklerle de bunu doyasıya bakın. Tüm annelerimizin ve annemin günü kutlarım. Sıhhatle, huzurla nice yıllar diliyoruz” dedi.

5 yılda ihracat ithalatı 3 kat solladı
geçmiş ithalatın ihracatını geride bıraktığını ama bunun son yıllardaki mesajını söyleyen Dündar, şunları kaydetti:
“Sektörümüzde ihracat artıyor, ihracatın şu anda ithalatı karşılama oranı 3 katı aşmış durumda. Çok bilgisayara değil 5 yıl öncesine gittiğimizde ithalatı fazla olan bir kesimdi süs işçisi kesim. Gurur duyarak ilan ediyoruz ki, ihracatımız 3 katını aşmış durumda. İthalatta ise, şimdi elinde olmayan üretim için yapılan girdilerin ithalatını koruyan olarak ortaya çıkıyor. Ürettikleri üretim için gönderir. muhafazaki muhafazaların muhafazaları, kullanılan eşyalar, eşyan muhafazanın dışında çok kaliteli eserler çıkartıyor. Üreticimizin bilgisi, kapasitesi, deneyimi bunu tamamlıyor. Bunlarla birlikte şu bir dünya standartlarında en yüksek standart ne ise bunu zati işletmelerimizde, gelen taleplerde de görüyoruz. İhracatımız da süratle artıyor”

Exit mobile version