Tadı da farklı aroması da: Dağ çileğine yoğun ilgi

Tadı da farklı aroması da: Dağ çileğine yoğun ilgi

DÜZCE (İHA) – Düzce’de 2 yıl önce dağ çileği üretiminin yaygınlaştırılması ve yaygınlaştırılması hedefiyle bölgelerini proje bu yıl büyüyerek devam ediyor. Dağıtılacak fide yaklaşımı 2 yıl içinde 8 binden 300 bine çıkarıldığı proje, çiftçilerin de yüzünü güldürüyor.
Düzce İl Özel İdaresi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün, dağ çileği yönetiminin ağırlıklandırılması ve yaygınlaştırılması hedefiyle 2 yıl önceki büyüme projesi, bu yıl da devam ettiriliyor. Proje çevresindeki çiftçilere ücretsiz fide yönetimi başlatılmış ve 2 yıl önce 8 bin dağ çileği toprakla buluşturulmuştu. Bu yıl projede dağıtılacak fide sayısı büyütülerek, 300 bine çıkartıldı. İl Özel İdaresi ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, dağ çileği üretimi yapmak isteyen çiftçilere ücretsiz fide dağıtıyor.

“300 bin fideye ulaştık”
Fidelerin dağıtım işlemine katılan Düzce İl Genel Başkanı Fazlı Koç, “2 beri birimleri Düzce Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile birlikte dağ çileği projemiz var. Fide üretim olarak üretim yapmaya başladığımızda ama bazı fideler ürününe dönüşmeye başladı. 2021 8 bin dağ çileği fidesini toprakla buluşturduk. Bu fide piyasada satılan veya üretilen bir fide değil.

“Daha lezzetli, daha aromalı olduğunu söylerler”
Dağ çileğinin aroması ve lezzetiyle farklı olduğunu ifade eden Koç, “Bölge halkımız bunu bilebilir ama diğer şehirlerden gelenler çok bilemeyebilir. Daha lezzetli, daha aromalı olduğunu söylerler. Müdürlüğü de bitkisel ürünler geliştirme ile ilgili bir projeyi hazırladılar ve bu hale geldi.Biz çiftçilerimize destek amaçlı bu projeyi hazırladık.Çiftçilerimizin her zaman yanındaydık, bundan sonra da yanında olacaktı.

Exit mobile version