Tarım ve Orman Bakanı Yardımcı Yumaklı duyurdu: Devrekani İhtisas OSB’nin temeli atılıyor

Tarım ve Orman Bakanı Yardımcı Yumaklı duyurdu: Devrekani İhtisas OSB'nin temeli atılıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı Yardımcıları İbrahim Yumaklı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yakından takip ettiğini Devrekani Tarıma Dayılı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nin birkaç hafta içindeki temelinin atılacağını kaydetti.
Kastamonu’nun Devrekani kentine yatırım izni alınan ve proje çalışmaları tamamlanan Devrekani Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi’nde Tarım ve Orman bakanlığı yardımcıları İbrahim Yumaklı, Veysel Tiryaki ve Ebubekir Gizligider, incelemelerde bulundu. Devrekani Tarıma Dayılı İhtisas Besi Organize Sanayi Bölgesi Et ve Süt Kurumu Tahsis Alanı’nda incelemelerde bulunan Yumaklı, Tiryaki ve Gizligider, Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç’tan operasyon hakkında bilgi aldı.
Projenin Kastamonu’ya önemli bir katkı sağlayacağını belirttikleri Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı İbrahim Yumaklı, “Buradaki OSB hem bu bölge için hem de uygulamak için çok önemli. Yapısal değişiklikle artık hayvansal üretimin pratik kararları yerine, daha uzun süreli planlamalar hedefinde gitmesini sağlamaya çalışıyoruz. O yerde organize sanayi birleşerek hem bölge hem de ülkeye çok büyük bir ev olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu projeyle ilgili yakından takibi var. O yüzden Cumhurbaşkanımızın desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Devamında da bulunduğu yerin önemimize bakan ilettik. Bakanımız da yatırımın hızlandırılması için de gereğini yaptı. İnşallah gelecek haftalarda gelir, temel atma törenini icra emri. Bu yatırımlar daha önce yapılacaktı ama depremden dolayı birçok şey gibi bu da ertelenmek durumunda kaldı. Şimdiden Kastamonu için, bölge için, Türkiye için hayırlı olsun” ifadesini kullandı.
Tarım ve Orman Bakanları Yardımcıları Yumaklı, Tiryaki ve Gizligider’e, Vali Avni Çakır, Devrekani Kaymakamı Ahmet Coşkun, Devrekani Belediye Başkanı Engin Altıkulaç ile çok sayıda nüfusa sahip oldu.

Exit mobile version