Tarımın geleceğine yön veren isimler Orhangazi’de buluşturuyor

Tarımın geleceğine yön veren isimler Orhangazi'de buluşturuyor

Türkiye’de tarımın liderliğinden HEKTAŞ’ın, Bursa’nın Orhangazi ilçesindeki Tarımsal İnovasyon, Eğitim ve Deneyim Merkezi FARM’da yürüttüğü 2’nci Uluslararası Moleküler Bitki Koruma Kongresi’nde, dünyanın dört yanında birn gelen 81 bilim insanı, geleceğin tarımında kullanım yöntemleri konuştu.

Türkiye’nin tarım sektöründe 67 yıllık deneyime sahip olan HEKTAŞ’ın Bursa Orhangazi’deki Tarımsal İnovasyon, Eğitim ve Deneyim Merkezi FARM’da 15-18 Mayıs tarihleri ​​arasında 2’nci Uluslararası Moleküler Bitki Koruma Kongresi (IMPPC2023) sona erdi.

Komutanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Ankara Üniversitesi iş birliğinde yürüttüğü etkinlikte 5 kıtada 20 ülke 81 uluslararası bilim insanı davetli toplantısı olarak yer aldı. 300’ü uluslararası toplam 600 konuğun katıldığı kongrenin açılış dersini, 2006 yılında RNA etkileşimi üzerine yaptığı çalışmala Nobel Tıp Ödülü’nü kazanan ABD’li biyoloji profesörü Craig Mello verdi.

Moleküler entomoloji, departmanlar bitki patolojisi ve sınırlamaları ot bilimi üzerindeki uzman isimler, dört gün boyunca düzenlenen kayıtlarda bitki mikolojisi, bitki virolojisi, bitki bakteriyolojisi ve entomoloji başlıklarında son bulgularını ve hedeflenen tarım uygulamalarını çalışanları ve sektör görevlileriyle görevlendirdi.
Kongrede 167 sözlü, 53 posterli sunum gerçekleşirken, 40 yerli ve uluslararası sektör paydaşı da sergi alanında kurdukları stantlarla yer aldı.

Bitki korumada tamamlama stratejileri
Kongre, misafir üretimde önemli verim sağlamak yol açan zararlı, hastalık etmenleri ve yabancı otların mücadelesinde çevre dostu biyolojik ve beklentileri yaklaşımların bir kez çıktığı bir dönemde sona eriyor.

Yenilikçi ‘biyomoleküler bitki koruma düzeyinin’ dünyaya tanıtımını sağlayan en önemli platform olarak görülen kongrede, doğal örümcek zehrinden sonuçları peptit-bazlı insektisitlerden sadece bir hedef organizmayı kontrol eden dsRNA-bazlı pestisitlere kadar yeni nesil birçok biyopestisitler bilim dünyasına ve sektör yayılmasına tanıtıldı.

Exit mobile version