Tayfun Şimşek: “Başarılı projelerle Türkiye içtisadı devam ediyor”

Tayfun Şimşek: "Başarılı projelerle Türkiye içtisadı devam ediyor"

Ekonomist Tayfun Şimşek, Türkiye iktisadına ait değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, “2022 yılında Türkiye iktisadı, bir evvelki kriz yüzde 5,6 oranında büyüdü. Yapılan inovatif projeler, sektörel bazda gelişmelere imkan tanıyor. Bu ise aslında Türkiye iktisadını direkt olarak yürütüyor” diye konuştu.

Ekonomi alanında yaptığı incelemelerle ön plana çıkan İstanbul Üniversitesi İktisat mezunu Ekonomist Tayfun Şimşek, 2022 yılı Türk iktisadı büyüme oranı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Türk iktisadının bir önceki sezonunun yükselişe geçmesini sağlayan Şimşek, “Türkiye iktisadı, 2022 yılının son çeyreği, bir önceki yılın tamamı çeyreğine yüzde 3,5 bölüm gösterdi. Tüm dikiş ipliği ise yüzde 5,6’lık bir büyüme ortaya çıktı. Biliyorsunuz, son vakitlerde global ekonomiyi seyretmek pek çok konu var. onların birincisi Rusya-Ukrayna Savaşı. Global bazda okul iktisadını olumsuz bir formda seyretme maçına bakmak Türk iktisadının büyük bir gösterimini görmek mümkün. Bu durumu, ilerleyebilmek için de son derece olumlu” tabirlerini kullandı.

“Yapılan başarılı yatırımlar iktisadın seyrini olumlu sonuç”
Başarılı yatırımların Türk iktisadına değerli katkılar eserlerinde bulunan Tayfun Şimşek, mevzuyla ilgili açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: “Devlet ve milletin ortak çalışması ile birlikte iktisadın yükselişe geçmesi mümkün. Aslında ülke iktisadını görmek pek çok konu var. Aralarında pandemi de bulunuyor. Bu grupların çeşitlerinden biri, küresel bazda ekonomiyi olumsuz yönde etkiliyor. Türkiye olarak ekonomiyi koruyan çeşitli gerekçeler bulunduk. Bu cins çalıştırma, iktisadın artmasının devam etmesi bekleniyor.”

“İnovatif projelere devam edilmeli”
Her bölgede inovatif projelere devam edilmesi gerektiğinin kuzeyini çizen Tayfun Şimşek, açıklamalarını şu sözlerle noktaladı: “Yenilikçi projeler, sektörel ihtiyaçları karşılama konusunda son derece başarılı. Her dalda elde edilen muvaffakiyet, Türk iktisadını de olumlu yönde etkiliyor. Yabancı yatırımcıları ülkeye çekecek projelere devam ederek ülkeye giriş sağlamalıyız. Bu konuların her biri, iktisadın çok daha büyük bir gelişim yaşamasına katkıda bulunacaktır.”

Exit mobile version