TCMB faiz kararı ne olacak merak ediliyor! Merkez Bankası faiz kararı bekleniyor

Ekonomi piyasaları Merkez Bankası tarafından açıklanacak faiz kararlarına odaklandı. Peki Eylül'de TCMB faiz indirecek mi? İşte piyasada beklentiler...

TCMB faiz kararı ne olacak merak ediliyor! Merkez Bankası faiz kararı bekleniyor

Ekonomi piyasalarında karışıklık, Borsa'da kırmızı haller sürerken gözler bu ay Merkez Bankası faizlerine bir kez daha çevrilmiş durumda. 

Piyasada gözler faiz kararların çevrildi. İçeride ekonomide enflasyon, pahalılık ile mücadele sürerken, Merkez hangi faiz adımını atacak merakla bekleniyor. Uzman ekonomistler bu ay bir faiz indirimi beklemiyor. Merkez'in faizleri sabit bırakacağı görüşünde.

TCMB bir önceki faiz kararı 100 baz puan sürpriz indirimle gelmiş politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 14’den yüzde 13 olarak açıklamış ve faiz indiriminde bulunmuştu.

Küresel Piyasalarda FED kararı Bekleniyor!

Fed, üst üste 3'üncü toplantısında da faizleri 75 baz puan artırarak yüzde 3,00-3,25 bandına çıkarması bekleniyor. Uzman isimler ise daha yüksek bir faiz beklentisinde olduğu görülüyor.

İsveç 100 Baz Puan İndirdi

İsveç Merkez Bankası politika faizini 100 baz puan artırarak yüzde 1,75'e yükseltti (Beklenti: %1,50 Önceki: %0,75)

Merkez Bankası, MİR, FED!! Piyasaları sallayacak!!

Hafta boyunca piyasaların kırmızı seyrettiğini hatırlatan ünlü ekonomist Hatice Kolçak, YouTube kanalından yaptığı canlı yayında kimsenin öngöremediği bir hafta olduğunun altını çizdi. Merkez Bankası'ndan faiz indirimi beklemediğini vurguladı.

Exit mobile version