TEDAŞ ve Enerjisa eğitimleri artık geride kalanlar ve mekandan bağımsız olarak verilecek

TEDAŞ ve Enerjisa eğitimleri artık geride kalanlar ve mekandan bağımsız olarak verilecek

Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) Genel Müdürlüğü ile Enerjisa arasında, elektrik dağıtım endüstrisine verilen tüm eğitimlerin müşterileri ve mekandan bağımsız olarak dağıtımını sağlayan TEDAŞ Dijital Atölye Sistemi’nin Enerjisa Grubu tarafından kullanıma yönelik iş birliği sözleşmesi imzalandı.
TEDAŞ Genel Müdürlüğü Makam Toplantı Salonu’nda 9 Mayıs’ta sonunda imza töreninde konuşan TEDAŞ Genel Müdürü Ömer Sami Yapıcı, elektrik dağıtım sektörü kamu tarafı olarak, özel sektörle çeşitli projelerde bir araya gelmekten ve iş birliği içinde olmaktan memnuniyet duyduğunu belirten, “6 Şubat ‘ta yapmayı planladığımız bu ameliyatı ne yazık ki, uygulamayı yasa boğan deprem felaketi bugün gerçekleştirebiliyoruz. Depremde, Toroslar Elektrik Dağıtım AŞ 20 çalışanının da hayatını kaybettiğini üzülerek öğrenin. Bu oluşumuyla tüm Enerjisa Grubu’na bir kez daha başsağlığı kutlu olsun. Bu duygu ve düşüncelerile öncelikle şunu görmek istiyorsak ki, bizim elektrik dağıtım sektörü kamu tarafı olarak özel sektörle çeşitli projeler düzenleyerek bir araya getirmekten, sizlerle iş birliği içermen ve üretilen çözümlere sizlerin içinde ortak olmasından dolayı sevinç duyuyoruz. Bu duygularımızın yanında, bir kamu kurumu olarak oluşturduğumuz çalışmalarımız özel sektör tarafından benimsenmiş olması, dağıtım sektörünün kamunun ve özel sektör iş birliğine, dayanışmasına ve birlikte hareket edilebilmesine örnek olacağı düşüncesindeyim. Diğer yandan sizlerin ürünümüze göstermişsiniz bu ilginin gözlemlenmesiyle ve motive edilmesini de sözlerme eklemek isterim” dedi.
Proje, dağıtım endüstrisine verilen teknik eğitimlerin bileşenleri ve verimini artıracak TEDAŞ Dijital Atölye Sistemi’ne ilişkin bilgiler de veren Yapıcı, “Kısaca projemizden bahsedecek olursak; Dijital Atölye Sistemimiz Proje kamu kurumu olarak elektrik dağıtım dağıtım merkezi yapısı içinde yer alan ve TEDAŞ olarak bizim en çok önemsediğimiz tasavvurlardan biri olan eğitim verimliliği esasına dayalı alan kapsamı kullanmak ve hayata geçirilmiş bir projedir. projemiz; Elektrik dağıtım sektörüne verilen teknik eğitimlerin yürütülmesinin ve elden çıkarma amaçlı elektrik dağıtım şebekesinin tamamının modellenmesi, Etkileşimli Bilgi Sistemi, Dijital Deney Sistemi, Problem Simülasyonu Sistemi, Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik teknolojileri kullanılarak 400’den fazla modelin gerçek boyut ve özellikleri referans iletimi dijital ortama taşınmasına Ve bu uygulamalar aracılığıyla eğitimlerin zaman ve mekandan bağımsız olarak tüm altyapıyı barındıracak şekilde bir atölye ortamı oluşturmaya yönelik” şeklinde konuştu.
Konuşmasının son bölümü Enerjisa Grubu’na projeyemişler ilgiden teşekkür eden Yapıcı, “Değerli misafirler, sözlermi burada noktalarken; öz kaynaklarımızla üretmiş olduğumuz bu çalışma sizler tarafından benimsenmesinden ve projemize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı sizlere tekrar teşekkür ediyor, projede emeği geçen grupları izliyor, benzer başka modellerde bir araya gelme umuduyla ve iş birliğimizin kutlanması dileğiyle, sizlerin saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

“TEDAŞ mükemmel bir projeye imza atmış”
Protokole ilişkin değerlendirmede bulunan Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Oğuzhan Özsürekçi ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Enerjisa Dağıtım Şirketleri olarak dijitalleşme vizyonumuz çerçevesinde, TEDAŞ Genel Müdürlüğü ile sektörün öncüsü olmaya hedef bu protokole imza atmaktan dolayı mutluluk istiyoruz. TEDAŞ, elektrik dağıtım sektöründeki tüm eğitimlerin harcamaları ve mekandan bağımsız olarak dağıtımını sağlayan ‘Dijital Atölye Sistemi’ ile mükemmel bir projeye imza atmış. Başta Genel Müdürümüz Ömer Sami Yapıcı olmak üzere gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi korumak, sektörümüz adına teşekkür ediyorum. Çalışanlarımızın eğitimine büyük katkı sunacağına getireceğimiz bu protokol ile elde ettiğimiz kazanımları teknik eğitim portföyümüze entegre ederek iş süreçlerimizi geliştirmeyi hedefliyoruz. Protokolün, kurumumuza ve elektrik dağıtım sektörüne hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”
Tören, sözleşmenin TEDAŞ Genel Müdürü Ömer Sami Yapıcı ve Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Oğuzhan Özsürekçi tarafından imzalanmasının ardından, doğum gününün anısına çektirilen hatıra deposu ile oğlu bulundu.
İmza törenine; TEDAŞ Genel Müdürü Ömer Sami Yapıcı, Genel Müdür Yardımcıları Mahmut Yağız ve Zafer Turut, Hukuk Müşaviri Ayşegül Hacıömeroğlu Ekiz, Daire Başkanları Ahmet Özçelik ve Mehmet Alparslan Karaboğa ile Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Oğuzhan Özsürekçi ve beraberindeki şirket yetkilileri katıldı.

Exit mobile version