Tesis yöneticiliğinin geliştirilmesinde önemli adım

Tesis yöneticiliğinin geliştirilmesinde önemli adım

Tesis Yöneticileri Konfederasyonu (TESKON), Tesis Yöneticileri Federasyonu (TEYFED), Apsiyon Bilişim ve Altın Mesleki Yeterlilik tesis yöneticiliğinin bir amacı olarak bir işbirliği protokolü imzaladı.

Tesis Yöneticileri Konfederasyonu (TESKON), Tesis Yöneticileri Federasyonu (TEYFED), Apsiyon Bilişim ve Altın Mesleki Yeterlilik tesis yöneticiliğinin bir amacı olarak bir işbirliği protokolü imzaladı. TEYFED Başkanı Yahya Sağır; Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği Bakanı Murat Kurum’un Bina ve Tesis Yönetiminde bilgi, beceri ve yetkinliğin öneminine vurguladığı, bina, toplu yapı (site) ve depolamada, sürdürülebilir yönetimin, şeffaflığın ve hesap verebilirliğin sağlanmasının ancak kullanılan tesis ve site yönetimi ile mümkün olabileceğini ifade etti.

Yahya Sağır, bu amaç Tesis Yöneticileri Konferasyonu ve Federasyonu’nu köklü dernek ve üye devletlerin tüzel kişi ortakları dahil federasyona bağlı tüm tesis ve site yöneticilerinin “Mesleki Yeterlilik Belgesi” sınavlarına dahil olup, izinlerinin izinleri için federasyon yönetimi olarak kararlarını almış, sağlıklı ve denetlenebilir bir belgelendirme yapılabilmesi için de Türkiye’de ilk kez tesis yönetiminin Avrupa Birliği ülkelerinde de geçerli olan endüstriyel belgelerini almalarına öncülük eden Altın Mesleki Yeterlilik ve toplu yaşam maliyetlerinine dijital asistanlık yapan Apsiyon ile üçlü bir iş birliği yönetimine imza attıklarını ifade etti.

Altın Mesleki Yeterlilik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Kuruluşumuz, yönetim sektörü Apsiyon Akademi Eğitmenleri ile 2017 yılında yayınlanmış olan Tesis Yöneticisi Meslek Standardı ile yine 2018 yılında yayın olan Tesis Yöneticisi Ulusal Yeterliliği ortamı Seviye 6 Mesleki Yeterlilik Belgesi’nin Ulusal sınavlarını gerçekleştirmek için 2021 yılında Mesleki Yeterlilik Kurumu’na (MYK) başvurmuş, 2022 yılında kurum izni ile Avrupa Birliği ülkelerinde de geçerli meslek belgesi için sınavların gerçekleştirilebilmesini sağlayabilir. Sınava girecek olan, başarılı olma halindeyken tesis ve site yönetimi tekniğini geçerli ve güvenilir bir şekilde belgeleme fırsatı yakalıyor” şeklinde konuştu.

Mesleki Yeterlilik Belgesi’nin kamu tarafından beğenilen bir belge olarak öne çıkan ifade eden Apsiyon Akademi Direktörü Ozan Özen, “Bu belge ile tesis yönetim bölümü yönetici bölümleri eğitim maliyeti olmadan Tesis Yöneticisi Mesleki Yeterlilik sınavında kritik (zorunlu) çalışmanın yerine getirilmesi ve sınavın ortalama yüzdesi 70’i alarak başarılı olma yolları ile ‘meslek’ icra eden çalışanlar olarak tanımlanacak. Böylece hem toplu yaşam ömürlerine güven iklimine katkı sağlanacak hem de endüstri büyümüş ve kalifiye iş gücü oluşturacak, Nihai hedefte yeterliliğe sahip müdür ve işletme ile onların görev aldıkları profesyonel tesis yönetim firmaları standartlaşma, sertifikalandırma ve yetkilendirme eksiklerinin kaldırılması için bir adım daha atmış olacak. Ayrıca ulusal yeterlilikler yaygın ve gayri resmi öğrenmenin kullanımlarına olanak sağlamak için kişilerin kişisel gelişimlerini daha çeşitli ve esnek alanlara sağlayabilecekler. Bu da meslekte ilerleme yollarını daha açık hale getirecek ve kendinize kariyer hareketliliğine katkı sağlayacak” dedi.

Exit mobile version