TOKİ dolandırıcılık uyarısı yaptı! TOKİ üstüne basa basa uyardı…

TOKİ, artan dolandırıcılık olayları nedeniyle vatandaştan para talep eden, vaatte bulunan kişilere, gelen telefonlara inanılmaması gerektiği uyarısını yaptı.

TOKİ dolandırıcılık uyarısı yaptı! TOKİ üstüne basa basa uyardı...

Her büyük kampanyada olduğu üzere TOKİ, dolandırıcılara yönelik vatandaşların dikkatli olması gerektiği konusunda uyarıda bulundu. TOKİ'den ev sahibi olmak isteyen milyonlar bu dolandırıcılara karşı vatandaşların hızla savcılıklara suç duyurusunda bulunmasını istiyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) 81 ilde hayata geçirilecek 500 Bin yeni sosyal konut projesi kapsamında başvuru süreci hızla ilerliyor. 5 yılda tamamlanacak olan dev kampanyaya yurdun dört bir yanından talep, başvuru yapılıyor. Üstelik CHP'lilerin tüm karalama çabalarına rağmen.

Diğer taraftan TOKİ, vatandaşı son dakika açıklaması ile dolandırıcılara karşı uyardı. Konuyla ilgili resmi açıklama idare tarafından sosyal medya ve toki.gov.tr üzerinden duyuruldu. Tek yetkili kurumun TOKİ ve ilgili birimlerin olduğu yapılan uyarıda, vatandaşların dikkat etmesi konusunda uayrılar hatırlatıldı.

TOKİ AÇIKLAMASI

“Başka bir banka şubesi ve/veya şahıs hesapları üzerinden işlem yapılmamaktadır. Ayrıca herhangi bir kooperatif veya dernek vasıtasıyla bir talep ya da ön talep ya da kapora ve benzeri alınarak işlem yapılmamaktadır. Bu sebeple size telefonla veya şahsen ulaşarak konut satışı vadeden, ödeme talep eden kişi veya kişilere itibar edilmemesi gerekmektedir. Ayrıca sizinle irtibata geçerek para talebinde bulunulması durumunda savcılığa suç duyurusunda bulunulması gerekmektedir. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için, İdaremizin internet sayfası 'www.toki.gov.tr', çağrı merkezi '444 86 54', kurumsal sosyal medya hesapları ve yetkili bankalar dışında kimseye itibar etmemeleri, iş ve işlem yapmamaları gerekmektedir.”

Exit mobile version