TOKİ ucuz konutları merakla bekleniyordu! Cumhurbaşkanı Erdoğan TOKİ kampanya detaylarını açıkladı

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için uygun şartlarda 240 ay vade seçeneği ve düşük taksitlerle ucuz TOKİ konutlarında başvurular 14 Eylülde başlıyor. Kampanya ayrıntılarını Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı.

TOKİ ucuz konutları merakla bekleniyordu! Cumhurbaşkanı Erdoğan TOKİ kampanya detaylarını açıkladı

Milyonların merakla beklediği TOKİ konut satışı ayrıntıları belli oldu. Türkiye genelinde TOKİ tarafından satış başvuruları yarın 14 Eylül Çarşamba günü alınmaya başlanacak ucuz evler için açıklama Erdoğan'dan Geldi.  Peki TOKİ konut başvuruları ne zaman yapılabilecek, hangi tarihe kadar sürecek, başvuru bedeli, konut fiyatları ve taksit ücretleri ne kadar olacak? Tüm ayrıntıları ile TOKİ kampanyasına dair son dakika ayrıntılar haberimizde. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 81 il genelinde satacağı evlerin ayrıntılarını paylaştı. Ev sahibi olmak isteyenler için uygun şart ve koşullarda alt gelir grubu vatandaşlar başvuru yapabileceği TOKİ ucuz konutların detaylarına dair tüm bilgiler açıklandı.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

TOKİ'den ev sahibi olmak isteyenler en çok başvuru meselesini sorguluyor. Vatandaşların online olarak e-Devlet kapısı üzerinden online olarak başvuru yapabilecek. Ayrıca 2 kamu bankasından TOKİ başvurusu yapılabileceği kaydedildi. Ziraat Bankası şubelerinden ve Halkbankası şubelerinden TOKİ konutları için ilgili şubelerden hızlıca başvurular kabul edilecek. TOKİ sosyal konut başvuruları 14 Eylül 2022 Çarşamba günü başlayıp 31 Ekim 2022 tarihinde sona erecek. Konut projeleri TOKİ tarafından açıklanacak ve inşaat süreci sürekli takip edilebilecek. Projelerin teslim süresi ise minimum 2 yıl olarak planlanmış durumda. Daha erken teslim edilebilecek projeler ve gecikecek projelerin olabileceği ifade ediliyor.

BAŞVURU ŞARTLARI

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

Başvurular 14 Eylül – 31 Ekim 2022 tarihleri arasında Ziraat Bankası, Halkbank şubeleri ve E-devlet üzerinden alınacaktır.

E-Devlet

Başvurunuzu E-devlet üzerinden yapabilirsiniz.

Hemen Başvur 

Halkbank

Başvurunuzu Halkbank şubelerinden yapabilirsiniz.

Ziraat Bankası

Başvurunuzu Ziraat Bankası şubelerinden yapabilirsiniz.

EN FAZLA KONUT İSTANBUL'A

Megakent İstanbul TOKİ konut kampanyasında en fazla konut satışı yapılacak il oldu. İstanbul'da TOKİ toplam 50 Bin adet konut satacak. Başvurular ise yarın 14 Eylül itibariyle yapılabilecek. 

TOKİ SOSYAL KONUT FİYATLARI VE AYLIK TAKSİT TUTARLARI NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan; “Böylesi bir yatırım, ülkenin tamamında ev ve kira fiyatlarını düşürecek, vatandaşlarımızın konuta erişimini de kolaylaştıracaktır” diyerek ev hayali kuranlar için taksit tutarlarını açıkladı. Bu kampanyamıza İstanbul'da hane geliri 18 bin liranın, diğer illerde 16 bin liranın altında olan her vatandaşımız başvurabilecektir

Vatandaş toplam 608 bin lira fiyata sahip, 2+1 konutlar aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle, 240 ay vadeyle sahip olabilecekler.

850 bin fiyata sahip 3+1 konutlar için ise 3 bin 780 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vade ile satın alabilecekler.

TOKİ Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Satış Kampanyası ile alakalı son dakika haber, gelişime ve ayrıntıları TOKİ haberleri kategorimizden veya Emlak ana sayfası üzerinden gün gün takip edebilirsiniz.

BU HABERİN KULLANILMASI, FARKLI BİR SİTEDE YAYIMLANMASI DURUMUNDA FSEK KANUNU KAPSAMINDA YASAL İŞLEMLERİN BAŞLATILACAKTIR.

 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanununun (FSEK) 36. maddesi iktibas hakkı saklı tutulan makale ve fıkraların, basın özeti kapsamını aşar şekilde ve kaynak gazetenin adı, tarih ve sayısı ile yazarının adı belirtilmeksizin yayınlanmasını açıkça yasaklamıştır.

Exit mobile version